Kako da prirodnim putem uklonite mladeže, bradavice, mitesere ...

Fleke i bradavice su prilično čest problem kože. One se mogu pojaviti iz bilo kog razloga, a neprijatan vizuelni osećaj je zajednički za sve.

Srećom, postoje prirodne metode kojima možete rešiti ove probleme. Evo kako se to radi.

Bradavice

Humani papiloma virus (HPV) je generalni uzrok pojave bradavica. Postoji preko 100 tipova bradavica koje se pojavljuju kod ljudi, ali su srećom relativno lake za uklanjanje. Sve što trebate učiniti, jeste da zavoj natopite jabukovim sirćetom i potom ga vežete ili zalepite preko bradavice. Zamenite zavoj dva puta dnevno. Posle 7 dana, možete ga potopiti u vodi, a zatim lagano skinuti sa kamenom plovućcem.

Fleke na koži

Fleke na koži se stvaraju zbog trenja odeće koju nosimo. Ponovo je jabukovo sirće najbolji lek za uklanjanje. Namažite sirće preko fleke, koristeći pamučni štapić. To ponavljajte nekoliko puta dnevno. Nakon 10 dana, fleka bi trebala nestati. Ulje čajnog drveta je odlična zamena jabukovom sirćetu.

Mladeži

Mladeži generalno nisu štetni. Naravno, važno je prepoznati potencijalne znake raka kože. Većinom nisu opasni, osim što su vizuelno neprijatni. Možete ih se rešiti tako što ćete drobljeni beli luk naneti na regiju mladeža i potom staviti povez. Ostavite da tako stoji bar 4 sata dnevno.

Miteseri

Ključ uklanjanja mitesera je u tome da vam pore budu čiste. Možete otvoriti pore, tako što ćete napariti svoje lice, pre nego li ga operete. Nanošenjem prirodnih sredstava, kao što su jabukovo sirće ili kokosovo ulje je jedan od načina. Takođe možete namazati i med na lice. Blagim pokretima masirati regiju, a nakon 3-4 minuta oprati lice.

Staračke pege

Ove pege su prouzrokovane kada ste predugo izloženi sunčevim zracima. Srećom, sok limuna se koristi kao izbeljivač kože. Nanositi ga na kožu nekoliko puta dnevno, učiniće da se tamne pege izjednače sa bojom kože. Budite sigurni da sa sobom uvek imate dovoljno kreme za sunčanje!

M.G.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group