Kako da zamenite ulje u vašem automobilu

Ne morate ići kod mehaničara, jer ovo možete uraditi sami...

Ljudi obično misle da su zamena ulja i filtera težak i komplikovan posao i zbog toga često idu kod auto mehaničara koji im pomažu pri takvoj zameni. Moramo vam odmah reći da ovakav majstorski zahvat na automobilu nije mnogo komplikovan i da ga možete uraditi sami ako to želite.

Mi smo odlučili da vam objasnimo na najlakši način kako da zamenite ulje i filter ulja, jer ćete se tako bolje upoznati sa svojim vozilom, a takođe ćete uštedeti i novac.

Evo šta treba da radite:

Ulje se menja na oko 10.000 pređenih kilometara i savetuje se da se pri svakoj zameni ulja promenite i filter ulja. Prvo šta morate uraditi jeste da locirate karter koji se nalazi ispod motora. Karter je metalna posuda u kojoj se nalazi ulje. Na karteru se nalazi šraf koji morate odvrnuti i kada ga odvrnete, ulje će početi da curi. Ispod kartera obavezno stavite neku posudu kako biste uhvatili ulje koje curi. Sledeći korak je da locirate filter za ulje i da ga skinete. Filter za ulje se obično nalazi na karteru ili u njegovoj blizini i nekada se može odviti iz haube, dok kod drugih automobila morate da legnete ispod njih kako biste odvili filter.

Kada filter skinete, obrišite rupu na kojoj se nalazi, a zatim stavite novi filter. Sve što dalje treba da uradite je da sipate novo, odgovarajuće ulje i vaš mali servis je gotov.

Pogledajte video klip koji će vam pokazati kako da zamenite ulje i filter ulja korak po korak.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group