Kako izbušiti rupe na keramičkim pločicama

Ako ste hteli da postavite novi držač za peškire ili ogledalo u vašem kupatilu, pokazaćemo vam kako se to pravilno radi...

Mnogi misle da je bušenje rupa lako i da su vam samo potrebni burgija i bušilica da bi obavili posao. Ipak, bušenje rupa na keramičkim pločicama može biti nezgodno, jer su pločice osetljive i krhke, pa lako mogu pući, a to nikako ne želite da vam se desi, pogotovo ako ste tek renovirali kupatilo.

Zato ćemo vam dati nekoliko saveta i smernica koje će vam pomoći da uradite ovaj posao kako treba:

Dakle, pre nego što počnete da bušite, morate obezbediti pločicu lepljivom trakom. Možete koristiti izolir traku ili debeli selotejp, ali mi vam savetujemo da u farbari kupite krep traku koja se lako cepa i kasnije odlepljuje. Krep traku zalepite u krst na mesto gde ćete bušiti rupu. Ova traka će dodatno učvrstiti pločicu i sprečiće da ona pukne ili da se okrnji.

Zatim, pre bušenja, uzmite šiljak ili neki veći sraf i lagano čekicem napravite sitna udubljenja kako bi vaša burgija mogla lepše da legne na pločicu. Ako to ne uradite, čim počnete da bušite, vaša burgija će se pomerati i mrdati i tako rizikujete da izgrebete i oštetite pločicu.

Na kraju, obavezno vodite računa kako bušite, vašu burgiju namestite samo na bušenje i obavezno ugasite udarni čekić ako ga vaša bušiica poseduje, jer ako je čekić upaljen,stvaraće se jake vibracije koje mogu razvaliti i polomiti pločice.

Pogledajte video klip:

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group