Muške brige

Muškarac koji drži do sebe, takođe se svaki dan suočava sa brojnim problemima i izazovima...

Iako vlada opšte mišljenje da su samo žene zabrinute zbog svog izgleda, odnosno da žele što duže da izgledaju mlađe i lepše, činjenica je da i velik deo muškaraca ne pristupa ravnodušno svom izgledu, već zaista brine o tome kako trenutno a kako će izgledat ua 10 – 15 godina.

Ono što najčešće zabrinjava muškarce jesu:

Bore na licu!

Ma koliko delovalo apstraktno i muškarci provode dosta vremena pred ogledalo posmatrajući svoj lik i tražeći tragove novih bora. Uprkos činjenici da deramtolozi uporno upozoravaju javnost da povede računa o tome koliko izlaže svoju kožu suncu, mnogi su i dalje nemarni po tom pitanju. Godine, pa čak i decenije izglaganja kože sunčevim zracima, ne samo da imaštetan efekat na istu, već može dovesti i do raka kože!

Ako Vam je teško da poverujete u ovu pretnju, jer Sunce izgleda potpuno bezazlenu u jesenjem i zimskom periodu, potražite na svom licu vidljive tragove koje je ostavilo sunce u vidu dubokih brazda na čelu ili bora oko očiju. Leti je preporučljivo da nanosite zaštitni faktor 30 – 50, dok se u zimskom periodu savetuje minimum 10, kako bi Vaše lice bilo adekvatno zaštićeno od štetnog UV zračenja. Kreme nanosite barem 20 minuta pre nego što napustite Vaš dom.

Jedno nanošenje zaštitne kreme nije dovoljno, kako većina misli. Potrebno je da ovaj postupak ponavljate na svaka 4h, bez obzira na zaštitni faktor koji koristite, naročito ako ste na letovanju ili se češće znojite. Dermatolozi savetuju da ne štedite na zaštitnim kremama, jer kako kažu to je mala investicija za dugoročnu dobit. Vaša koža će Vam biti zahvalna što je štitite i uzvratiće Vam mlađim i lepšim izgledom.

Podočnjaci!

Povodnom ovog ne možete mnogo da uradite tvrde stručnjaci. Kriva je genetika, jer pigmentaciju mahom nasleđujemo od roditelja. Kako godine prolaze, nivo Vašeg kolagena opada i krvni sudovi postaju slabiji, te samim tim skloniji pucanju. Međutim, na dobar deo toga možete da utičete jer na nastanak podočnjaka utiče u velikoj meri i način života koji vodite. Ukoliko često ostajete budni do ranih jutarnjih časova, premalo spavate, konzumirate alkohol, cigarete i kofein u velikoj količini, imate velike predispozicije da se susretnete sa pojavom podočnjaka.

Postoje brojne kvalitetne kreme koje obnavljaju kolagen, te Vam mogu pomoći da se uspešno izborite sa izgledom oronulosti i neuglednosti.

Maljavost!

Takođe stvar genetike. Ukoliko Vaši roditelji imaju malje u većoj količini na telu, velike su šanse da ćete ih imati i Vi sami. Međutim danas postoje brojna rešenja za uklanjanje neželjenih dlačica. Od Vas lično zavisi da li će eodabrati privremeno ili trajno uklanjanje dlaka sa grudi, brade, nogu, ruku, ispod pazuha ili sa leđa.

Ukoliko se ipak odlučite da zadržite u izvesnoj meri ono što Vam je priroda po rođenju podarila, kozmetičari Vam savetuju da kada potkresujete dlačice, iste odstavite oko centimetar dugačke. Važno je dakle da ih ne skratite previše, jer time poprimate, po mišljenu mnogih dama, muževan izgled. Ako ćete pri ovom postupku koristiti mašinicu, najpre je isprobajte na manjoj površini, kako bi izbegli neželjeni efekat.

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group