Tajni način da saznate ko vas je zvao bez korišćenja Gugla

Jedna TikTokerka je otkrila kako možete saznati ko je nepoznati pozivalac bez pomoći internet pretraživača...

Uvek je bezbedno ostaviti telefon da zvoni kada vidite broj koji ne prepoznajete ili, još gore, poziv bez identifikacije - samo da biste izbegli prevaru. Ali uvek postoji mogućnost da je to dostavljač sa vašim dugo očekivanim paketom ili neko koga poznajete, ko je promenio broj telefona. Internet bi obično bio naš izbor u ovakvim situacijama, ali Google pretraga može da vam pruži samo ograničene informacije.

Pa, šta ako želite da znate tačno ko je to? Ispostavlja se da postoji veoma jednostavan način da to i učinite. Nije iznenađenje da društvene mreže imaju odgovor na ovaj problem, kao i obično. TikTokerka Liz Perez je u julu 2023. godine podelila ovu tajnu dok je slavila svoj rođendan na najbolji mogući način - jedući supu i deleći svoje novo otkriće o tome kako se izboriti sa neželjenim pozivima ili potencijalnim hakerima.

Perez je objasnila: "Dakle, evo jednog životnog trika o kojem nikada nisam razmišljala dok mi ga nije rekla moja najbolja prijateljica. Ako vam neko pošalje poruku, a to je broj koji ne prepoznajete, bukvalno samo kopirajte i nalepite broj, postavite ga na svoj Cash App, Venmo ili Zelle. I pokazaće vam njihovo prezime, svaki put. Moraju imati jednu od tih aplikacija. To je prava promena igre."

Za nas u Evropi, trik se odnosi i na aplikacije poput PayPal. Ljudi su pohrlili u komentare da zahvale Liz što im je otkrila ovu tajnu, kao što je jedan korisnik napisao: "Bukvalno sam sedeo na rođendanskoj poruci sedam godina ne znajući ko je to dok sada. Hvala LOL." Drugi je dodao: "Ponekad vam Snapchat takođe može reći! Samo sačuvajte broj kao kontakt."

Međutim, Liz je napomenula u komentarima da plan nije potpuno nepogrešiv. Kada je jedan pratilac primetio da "ne koristi nijednu od" aplikacija koje je spomenula, TikTokerka je priznala: "To je samo PONEKAD efikasno."

Neko drugi je otkrio da je pokušao trik, ali je otkrio da je ime verovatno lažno, rekavši: "Upravo sam ovo pokušao. Imali su lažno ime. Kao master Džedaj."

Konačno, jedan korisnik je zaključio: "Radi 30 procenata vremena."

Pa, možda biste trebali da probate sami.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group