Zašto vaša kolonjska voda ne miriše lepo?

Pronaći kolonjsku vodu koja vam odogovara (odnosno onu koja se dopada i vašoj partnerki), koja nije previše jaka, a ni previše slaba, nije lak zadatak...

Kada pronađete pravi miris, ostanite mu verni – tako barem većina muškaraca radi. Ali, šta raditi kada vaš stari pouzdani miris počne da se oseća loše? Mi vam ovog puta otkrivamo nekoliko razloga zbog kojih vaša kolonjska voda može izgubiti osobine zbog koje ste je kupili, kao i načine kako da ih ispravite.

1. Držite je u toplom, vlažnom kupatilu

Toplota, vlažnost i jako svetlo možgu uništiti kolonjsku vodu brže od bilo čega drugog – gornje note mirisa postaju jače i generalno, čitava kompozicija pati zbog procesa oksidacije. Umesto kupatila, držite svoju kolonjsku vodu u originalnoj kutiji, na suvom i hladnom mestu, poput vašeg garderobera ili police u spavaćoj sobi.

2. Imate je još od srednje škole

Iako su mnogi parfemi iz prošlosti popularni i dan danas, kao i sve drugo, oni imaju rok trajanja. Kolonjske vode mogu trajati do pet godina ako se čuvaju na pravi način, a ponekad i manje od toga. Ako kolonjska voda promeni boju, dobije loš miris ili brzo isparava, vreme je da je se otarasite.

3. Imate suvu kožu

Suva koža neće dobro podneti kolonjsku vodu, jer će odmah upiti njene gornje note i lišiti vas celokupnog mirisnog iskustva. Takođe, iz tog razloga će miris vaše kolonjske vode mnogo brže ispariti. Kako biste rešili ovaj problem, nanesite kolonjsku vodu odmah posle tuširanja ili je nanesite preko losiona za telo bez mirisa.

4. Nanosite je sa drugim mirisom

Mešanje citrusnog gela za tuširanje sa kolonjskom vodom sa aromama jantara u kombinaciji sa Old Spice dezodoranskom i losionom za telo se jednostavno neće dobro završiti. Ako koristite više različitih proizvoda, potrudite se da imaju iste mirisne note kao vaša kolonjska voda ili budu bez mirisa.

5. Nosite je u pogrešno doba godine

Zimska kolonjska voda neće biti dobra tokom vrelih letnjih noći, dok osvežavajući letnji miris neće biti dobar tokom zime. Ne morate menjati kolonjsku vodu svake sezone – dovoljno je da imate dve koje menjate i koje vam daju fleksibilnost.

6. Hemija vaše kože pravi probleme

Vaša koža se sastoji od unikatne kombinacije vode, kiseline, masnoće, proteina i šećera i može uticati na miris vaše kolonjske vode na vašem telu. Stres, dijeta, lekovi i godine mogu imati uticaja na interakciju mirisa sa vašom kožom. Ako mislite da vaš nekada omiljeni miris više nije tako dobar, vreme je da ga promenite.

7. Imate loš ukus

Jednostavno, ne umete da odaberete kolonjsku vodu koja bi vam odgovarala. Ako svi ostali uzroci koje smo naveli nisu nešto u čemu možete da se prepoznate, sledeći put kada odete u parfimeriju, dozvolite ljubaznim damama koje tamo rade da vam pomognu kako biste pronašli savršeni miris za sebe.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group