6 razloga zašto je čest seks dobar za vaše zdravlje

I zašto je vredno to učiniti, čak i uprkos umoru i lošem raspoloženju.

Univerzitet u Oregonu objavio je studiju koja je pokazala da seks poboljšava performanse muškaraca i žena. U studiji je učestvovalo 159 oženjenih ljudi koji su bez preterane skromnosti rekli da ako su imali seks prethodnog dana, sutradan im je zagarantovano dobro raspoloženje. Ovo stanje traje najmanje 24 sata i dovodi do povećanog entuzijazma i zadovoljstva u radnom okruženju. Ova studija, međutim, ne ukazuje na tačan uzrok ove pojave, već samo utvrđuje vezu između dobrog raspoloženja i seksa.

„Zdrav i redovan seksualni život treba smatrati pitanjem održivog ljudskog razvoja i mogućom prednosti u karijeri“, napisao je autor studije u saopštenju za javnost.

I mada niko, naravno, nije iznenađen činjenicom da je seks dobar, ideja da je njegova svrsishodna regulacija, ispostavilo se, nije kraj romanse, već sasvim puna zdravstvena zaštita – nešto novo. Izjava nije bez logike: svi znaju da se tokom seksa proizvode hormoni koji život čine mnogo prijatnijim: dopamin i oksitocin. I ne postoji takva stvar kao što je predoziranje, pa zašto ne uzeti dodatnu dozu ili dve?

Pored dobrih hormona, postoji još šest razloga zašto seksualni život treba smatrati „lekom“ za dobro zdravlje.

Otkrijte ih u galeriji fotografija.

« 1 2 3 4 5 6 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group