Doktorica objašnjava da je deset erekcija kod muškaraca potpuno normalna stvar

Žene stalno tvrde kako smo mi konstantno napaljeni, ali to i nije neka tajna, niti je stereotip, već jednostavno nije moguće kontrolisati porive za ovom lepom aktivnošću kada je pomisao na seks gotovo uvek u našim glavama i lepota je svuda oko nas...

Međutim, jedan doktor tvrdi da muškarci imaju do deset erekcija dnevno, uključujući i nekoliko podizanja zastave tokom spavanja. Sudeći prema dr Hani Patel, većina muškaraca ima između šest i deset erekcija preko dana.

Kako je ova žena izjavila: „U proseku, muškarci imaju pune erekcije između tri do pet puta u toku noćnog sna. Ostatak se dešava tokom dana“. Doktor Patelova ipak dodaje da je svaka osoba različita i da broj erekcija koje možemo imati zaista zavisi od slučaja do slučaja.

Patelova se ispravila, izjavivši da ne postoji jedan odgovor za sve, tako da neko može iskusiti manje, što opet nije nešto što bi trebalo bilo koga zabrinjavati.

„Ovo se može razlikovati i na dnevnom nivou, od muškarca do muškarca u zavisnosti od godina, nivoa hormona i životnog stila“, dodala je. „Pušenje, alkohol i nedostatak kvalitetnog sna redukuje broj erekcija koje možete imati tokom dvadeset i četiri časa.“

Stručnjak tvrdi da nije potrebno upoređivati se sa drugima i da ne bi trebalo da se oslanjamo na društvene mreže kako bismo dobili odgovore. Postoji obilje dezinformacija na internetu i generalno nije potrebno brinuti o tome šta ljudi smatraju ’normalnim’. Umesto toga, ona je rekla da je jedini put kada je potrebno zabrinuti se jeste onda kada se primete drastične promene u erekcijama.

One mogu varirati od toga da nisu dovoljno tvrde, do toga da ne traju dovoljno dugo ili dolazi do problema sa ejakulacijom. Ukoliko se ovakve stvari primete, najbolje je odmah potražiti medicinsku pomoć. Ovakve promene potencijalno mogu biti povezane sa seksualno prenosivim bolestima, tako da ni u kom slučaju nije loše konsultovati se sa lekarom.

Ponekada, kada imamo pojedine brige po pitanju libida, dr Patelova tvrdi da je razgovor sa stručnjakom od velike pomoći. Doktor takođe navodi i da je normalno za ljude da izgube nešto interesovanja za seks tokom godina i ovo je uglavnom povezano sa padom u hormonskom segmentu, zajedno sa drugim problemima koji nas stižu godinama.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group