Kako izvesti lotus - najintimniju seks pozu

Predivna stvar kod seksa jeste ta što postoji toliko različitih poza namenjenih zadovoljavanju svih potreba koje dvoje u ljubavi mogu imati...

Ukoliko vam je potrebno nešto grublje, što svakako oživljava vaše životinjske instinkte, moguće je isprobati bilo koju od različitih varijacija poza od pozadi. Međutim, ukoliko tragate za nečim što će pojačati intimu, potrebno je da razmotrite lotus pozu.

Lotus je klasična tantrička poza, ali u tantri dolazi pod imenom Yab Yum. Ova seks poza idealna je za nekoga ko želi da se oseća prisno sa svojim partnerom, fizički, emocionalno i duhovno. Ako ste neko ko zaista voli misionarsku iz razloga što se osećate povezano sa lepšom polovinom tokom i nakon odnosa, onda je lotus prava stvar za vas. Bez vređanja klasičnog načina vođenja ljubavi, slobodno možemo reći da lotus pruža misionarskoj pozi novi nivo.

“Tokom uživanja u lotus pozi, posedujete pristup čitavom telu vaše partnerke”, izjavila je Megan Fleming, seksualni ekspert kompanije Lovehoney. "Možete uživati u grudima, ili zadnjici, dok istovremeno milujete njene noge. Istovremeno, moguće je obuhtatiti je rukama oko njenih leđa i na taj način držati u naručju. Sa druge strane, najveća prednost lotus poze jeste nivo intimne povezanosti koja dolazi i bliskog kontakta licem u lice”, dodala je Flemingova. “Iz trantičke perspektive, posedujete mogućnost gledanja partnera u oči, ali je možete sa lakoćom i poljubiti kada god da poželite, takođe.”

Možda se pitate zbog čega lotus poza nije popularna u spavaćoj sobi kao što su misionarska ili od pozadi. Glavni razlog tome je što ona nije nimalo laka za izvođenje, ali nemojte brinuti, sada ćemo vam objasniti sve što je potrebno da znate vezano za nju radi vašeg potpunog uživanja, a tu su i određene alternative u slučaju da originalna postavka nije dovoljno dobra za vas.

Kako da izvedete lotus pozu

Kako bi se lotus poza pravilno ostvarila, insertivni partner mora sesti sa blago ukrštenim nogama kao za meditaciju. Receptivni partner zatim može sesti u krilo i obaviti noge iza svog partnera. U nastaloj kompoziciji partner koji je dole, može manevrisati sa lakoćom i pronaći put u vaginu svoje partnerke.

Lotus poza dolazi sa nekoliko izazova

Pre svega, ovo nije najlakša poza za izvesti. Veoma je bitno da imate otvorene kukove kako biste održavali njenu formu. Takođe, lotus zahteva snagu i izdržljivost osobe koja sedi srkštenih nogu, jer oni održavaju čitavu težinu svog partnera na njima. Dodatno, tu je i problem koji nastaje sa razlikom u visini partnera. “Ukoliko ste vi visoki, a vaš partner niskog rasta, ili ako je jedan od partnera prilično težak, onda ova poza može postati neizvodiva”, rekla je Flemingova.

Ova poza nije dobra za ljude koji vole ulazno/izlazne aspekte seksualnog odnosa. “Ova poza zaista može omogućiti ljuljanje i trljanje, napred nazad, tako da ukoliko muškarac voli veće količine trenja, ova poza definitivno nije za njega.”

Isprobajte ovu varijacije na temu

Na svu sreću postoji više varijacija lotus poze koje možete isprobati prilikom intimne ljubavne sesije, ali niste u mogućnosti da izvedete klasičnu tantričku verziju. Možete probati Pitcher’s Mound pozu, koja je u suštini modifikovana lotus poza. “U suštini, ovde se radi o istoj formaciji, osim što sada možete sedeti u stolici sa partnerom u vašem krilu.”

Sa ovakvom koncepcijom, možete daleko lakše podneti težinu partnerke, ali takođe, nije potrebno da budete previše fleksibilni jer ćete udobno sedeti u stolici.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group