Po čemu se scenario ženskog seksa razlikuje od muškog?

Naravno, devojke su složenije, ali muškarci ponekad i ne shvataju koliko su komplikovane.

Seksolog i psihoterapeut objašnjava da predstavnici suprotnog pola imaju različite cikluse seksualnih reakcija. Ova složena formulacija odnosi se na sve što se dešava pre, za vreme i posle samog seksulanog čina.

Nervna i endokrina regulacija, vaskularni sistem, mišićni sistem, senzorne i kognitivne funkcije mozga, reakcije genitalnih organa – sve se to aktivira u određeno vreme i pod određenim uslovima i na kraju je odgovorno za to da li će oboje doživeti orgazam ili ne.

Muškarci

Tokom intimnosti, muškarac prolazi kroz sledeće faze:

Fizička privlačnost - Prijatna jeza počinje po koži, osoba počinje da razmišlja o seksu - za sada apstraktno. Malo kasnije, predmet želje postaje konkretniji - na primer, razmišlja o svojoj devojci ili ženi. Ako je ona u blizini, muškarac može da flertuje. Pojavljuje se erekcija.

Seksualna želja. Privlačnost postaje određenija, u glavi se pojavljuju jasne fantazije šta, kako i gde će se dogoditi.

Kontak tela - To je to, seks je u punom jeku, a onda nastupa orgazam.

Erefraktorni period - Interesovanje za seks naglo opada, svi mišići se opuštaju, a vi zaspite. Muškarac ostaje u ovom stanju od dva do 40 minuta.

Žene

Kod devojaka se misli o seksu ne pojavljuju odmah.

Psihološka faza - Ovo uključuje poznanstvo, sastanke, zajedničko druženje, razgovore, komplimente, flertovanje, poklone - uopšte, samu vezu. Ako se žena oseća bezbedno, opušteno i prijatno sa osobom, može naknadno iskusiti fizičku privlačnost.

Upoznavanje: Ovde je važno da partner pruži sve od sebe: devojka mora da se prilagodi željenom talasu, opusti se. Dodirivanje, masaža, ljubljenje - sve će pomoći.

Sekretorna faza - U ovoj fazi možete preći na intimne erogene zone - stimulišite klitoris prstima. Trebalo bi da se pojavi prirodno podmazivanje.

Kontakt tela - Zapravo, sam seks je sa penetracijom, tokom koje se stimulišu erogene zone vagine.

Jedan orgazam (ili još bolje, nekoliko). Ali, inače, orgazam može nastati i u fazi sekrecije, jer ga sada seksolozi više ne dele na vaginalni i klitoralni, uviđajući da žena uživa samo u direktnom ili indirektnom kontaktu sa klitorisom.

Finale - Ako ste mislili da je orgazam kraj večeri, onda se varate. Važno je da podelite svoje emocije i osećanja iz procesa, najbolje je da ponovo priznate svoju ljubav i zajedno se ušuškate u krevet. U ovoj fazi, emotivna intimnost je veoma važna.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group