Turisti sa ostrva tvrde da su u Amsterdamu ostale samo drugorazredne prostitutke

Više slika

Više slika

Amsterdamska kampanja koja nalaže da se dolazak turista iz Velike Britanije u ovaj grad spreči deluje prilično oštro, ali brojni onlajn komentari sugerišu da su ljudi sa ostrva već razočarani svojim poslednjim putovanjima do holandske prestonice...

Novi plan gradskih vlasti zove se Stay Away i pokazuje ljudima posebna upozorenja prilikom onlajn pretrage termina kao što su ’noćni klubovi u Amsterdamu’ i ’striptiz zabava Amsterdam’, kao i druge stavke posebno povezane za zabavu odraslih, koja targetira muškarce od osamnaest do trideset i pet godina.

Amsterdamski gradski konzul je izjavio: „Kampanja će početi u Velikoj Britaniji sa ciljem da stigne do muškaraca od osamnaest do trideset i pet godina. Ovo onlajn obeshrabrivanje namenjeno je bezobzirnim turistima koji žele da posete Amsterdam i divljaju, sa svim posledicama koje nakon toga slede“.

Međutim, komentari na sajtovima brojnih turističkih agencija u poslednjih dvanaest meseci pružaju sliku da je posetiocima Ulice crvenih fenjera dosta drugorazrednih prostitutki i prevaranata koji ih vrebaju.

Jedan razočarani putnik u svojoj recenziji nazvanoj ’Najbolje dame su otišle’, napisao je: „Stari koji je bio u starim, istorijskim građevinama sada je gotovo zatvoren i pretvoren u prodavnice. Ono što je ostalo to su drugorazredne žene koje sada traže sto evra za svoje usluge. Gradonačelnik Amsterdama pokušava da zatvori čitav ovaj deo, uključujući i braon kafee, a u tome itekako uspeva. Biciklisti su odlučni u tome da vas povrede i u potpunosti ignorišu pešačke prelaze, potrebne su vam oči na leđima kako biste izašli čitavi. Nekada dobri aerodrom Amsterdam-Shiphol sada je običan haos. Ne bih se trudio“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group