Važna pitanja vezana za seks

Neprijatna pitanja i seks, idu često ruku pod ruku...

Vrlo često ste ili previše sramežljivi da biste postavili izvesno pitanje u vezi seksa nekom iskusnijem od vas, ili pak vaš sagovornik nije dovoljno stručan da vam odgovori na dato pitanje. Internet je s druge strane, došao kao „poručen“ jer se pojedincima pružila šansa da lako saznaju sve što ih zanima jednostvnim postavljanjem pitanja – pretraživaču.

Pitanja u vezi seksa ima malo je reći milion i kako napredujemo ko društvo taj broj raste. Odgovori u suštini i nisu uvek zadovoljavajući ili su često nepotpuni. Međuj najčešće postavljanim pitanjima kada je seks u pitanju nalaze se:

- Da li žena može ostati trudna ukoliko ima menstruaciju, a muškarac pri tom ne koristi kondom?

Odgovor: DA. Iako su šanse dosta smanjenje žena može ostati u drugom stanju ukoliko dođe do penetracije i elakulacije u toku seksa a kondom ili tablete protiv začeća nisu pristune. Neverovatnih 50 000 puta mesečno se ovo pitanje postavi pretraživaču. Takođe vrlo je česta tema mnogih foruma.

- Da li žena može ostati trudna ukoliko muškarac prerano ejakulira?

Odgovor: DA. Drugo najčešće pitanje koje po svemu sudeći muči zavidan broj populacije. Budući da se organizam i reproduktivni organi svakom odraslog muškarca razlikuju ponaosob i da se u velikom broju slučajeva dešava da dođe do ispuštanja sperme usled seksa i pre svršavanja, potrudite se da koristite bilo kakav oblik zaštite ako strahujete oboje od neželjene trudnoće.

- Da li herpes može da se prenese poljupcem?

Odgovor: DA. Još jedno od vrlo čestih pitanja koja pripadnici oba pola postavljaju online. Kako lekari tvrde herpes se prenosi dodirom, poljupcem i tokom seksa, bilo da je u pitanju vaginalni, analni ili oralni seks, pa zato ako vi ili vaša partnerka imate isti, uzdržite se od bliskog kontakta kako bi sprečili njegovo širenje. herpes na ustima je jedna od najčešćih oblika koji se javlja u 90% slučajeva, dok druga vrsta istog koja zahvata genitalnu regiju zahteva lečenje oba partnera.

- Koji je razlog odsustva orgazma?

Odgovor na ovo pitanje nije toliko jednostavno dati. Pre svega sa medicinske tačke gledišta ako ne postoji neki fizički defekt, onda je stvar psihičke prirode. Šta to zapravo znači? Pa ukoliko ste potpuno fizički zdravi, razlog odsustva orgazma je najčešće neka vrsta traume koju ste doživeli, stres, napetost, preterano uzbuđenje, nedostatak samopouzdanja, nekompatabilnost da dotičnom osobom i tome slično. Najlakši način da se rešite blokada koje vas koče na ovom polju jeste da pokušate da se isključite od spoljnjeg sveta i fokusirate na vođenje ljubavi koje je u toku.

- Zašto je ženama seks često bolan?

Dok muškarci gotovo uvek uživaju u seksu, isti ženama vrlo često znada bude neprijatan pa čak i bolan. Razlozi tome su neiskustvo partnera, nedovoljna vlažnost u predelu vagine a samim tim i nedostatak uzbuđenja, nepovoljna poza za seks, previše grub pristup muškarca, strah od sopstvene sekusalnosti. nervoza i nepristutnost u mislima tokom samog događaja. Rešenje se nazire u razgovoru sa osobom koja na ovakav način doživljava seks, jer isti nikako ne bi trebao da bude bolan, već da vas baca u visine i strmoglavo vraća u realnost uz neverovatan užitak.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group