Najčešće greške koje pravite kada se brijete

Više slika

Više slika

Ako mislite da ste majstor brijanja, proverite još jednom...

Brada je muško obeležje i sa ponosom je brijemo i održavamo kako bi izgledali što lepše i privlačnije. Međutim, iako to radimo svakodnevno, to ne znači da se brijemo pravilno i kvalitetno. Postoji dosta grešaka koje mnogi mušakrci prave, a da toga nisu i svesni.

Mi smo zbog toga odlučili da vam predstavimo najčešće greške koje muškarci prave tokom brijanja:

1. Loša priprema

Većina muškaraca se pre brijanja samo umije hladnom vodom, što je potpuno pogrešno. Hladna voda ne može da omekša kožu i dlake, pa je brijanje zbog toga bolnije. Da biste omekšali kožu i dlake, potrebno je da na lice stavite vruć peškir. Tako ćete opustiti vaše dlake koje će se lakše seći i neće praviti iritaciju na koži.

2. Ne koristite prave alatke

Morate da ispitate različite vrste brijača kako bi otkrili koji vam najviše odgovara. Neki koriste brijač sa više sečiva, dok drugi vole brijače za pokretnim zglobom. U svakom slučaju, morate pronaći brijač koji će dobro obaviti posao i koji će smanjiti iritaciju vaše kože. Ako želite da održavate bradu, onda istražite i kupite trimer ili mašinu za brijanje koja će odgovarati vašim potrebama.

3. Brijete se u suprotnom pravcu rasta dlake

Iako neki misle da smer brijanja nije bitan, to i te kako može napraviti razliku. Morate se truditi da pratite smer u kome raste vaša dlaka. Tako ćete maksimalno smanjiti iritaciju kože i imaćete najbolje moguće brijanje.

4. Ne tretirate kožu posle brijanja

Muškarci su poznati po tome što ne korsite kreme i druge mackalice, ali kada je u pitanju brijanje to morate raditi. Posle brijanja, koristite kremu i trudite se da bude bez alkohola kako bi smanjili iritaciju. Zatim sačekajte par minuta pre izlazka iz kuće. Ako izađete odmah iz kuće, svež vazduh i bakterije iz vazduha mogu da upale i iziritiraju vašu kožu. Zato se ujutru prvo obrijte, pa onda radite druge stvari, jer ćete tako dati vašoj koži vremena da se oporavi od iritacije brijanja.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group