Trend - Stil

Razlika između parfema, kolonjske i toaletne vode

Ogroman broj muškaraca ne zna razliku između ovih proizvoda...

Sigurni smo da ste na određenim mirisima videli natpise kao što su „Eau de Toilete“ , „Eau de Cologne“ ili „Eau de Perfume“, ali da li znate razliku između njih i šta ovi natpisi zapravo predstavljaju? Mnogi smatraju da su parfemi, mirisi za izlazak, dok su kolonjske vode nešto što koristimo posle brijanja, a da su toaletne vode nešto sasvim treće. Međutim, postoji samo jedna razlika između ovih mirisa, a ona se ogleda u koncentraciji mirisnog ulja u alkoholu i vodi.

Različiti tipovi mirisa kao što su parfemi, kolnjske i toaletne vode, zapravo označavaju trajanje samih parfema i koncentraciju rastvorenog mirisnog ulja u alkoholu i vodi.

Eau Fraiche – Ovo je najrazređeniji miris čije mirisne arome traju oko sat vremena, posle čega mirisi ispare i izvetre.

Eau de Cologne – Takozvana kolonjska voda poseduje trajanje od 2 sata i u svom sastavu ima 2 do 4 % ulja rastvorenog u alkoholu i vodi.

Eau de Toilette – Toaletna voda sadrži malo veći procenat ulja u vodi i lakoholu (5 do 15 %) i obično se nanosi putem spreja,a  njeno mirisno trajanje je oko 3 sata.

Eau de Parfum – Parfemsa voda sadrži 15 do 20 % mirisnog ulja rastvorenog u alkoholu i vodi i omogućava da mirišete u periodu od 5 do 8 sati.

Perfume – ovo je oznaka za pravi parfem koji u svom sastavu sadrži od 20 do 30 % rastvorenog  ulja i mirisne note parfema traju i do 24 sata.

Foto: freedesignfile.com

V.P.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group