Automobil koji može preživeti smak sveta

Blindiranje automobila je veoma skup i unosan posao, ali one kompanije koje se njime bave, kažu da je veoma teško staviti cenu na bezbednost...

Cena Cadillac Escalade modela koji može preživeti Armagedon? 350.000 dolara. Ovaj Cadillac ima otvore za puške, balističko staklo, elektrifikovane ručke na vratima, sisteme za dim i brojne druge skrivene trikove i gedžete koji će vam pomoći da bilo kog napadača onesposobite. Pored toga, ovaj model ima luksuzni enterijer koji se lako može nadmetati sa privatnim avionom, tako da se možete opuštati u komforu, dok svet oko vas gori. Ovaj model je nastao kao nadogradnja fabričkog Escalade, a verujemo da bi, kao delo AddArmor kompanije, sve CIA operativce naveo na ljubomoru.

Iako deluje kao fabrička kreacija, Executive Protection Escalade je sve sem toga. Evropski oklop B6 nivoa zamenjuje staklo, a može podneti pucanje iz mašinke i drugih poluautomatskih oružja, sve do .44 Magnuma. Veoma lako će „preživeti“ napad tupim predmetima, kao što su građevinski blokovi ili bejzbol palice. Unutra, konvencionalne čelične elemente zamenili su planeti od antibalističkog karbonskog kompozita, koji su deset puta jači i šezdeset puta lakši od svojih prethodnika.

Dakle, zaštićeni ste ako vas neko napada, ali šta kada dođe do ofanzive? Pa, ovaj model vam nudi dosta opcija za kontramere, poput zvučnog topa, elektrifikovanih ručki na vratima, aktivni sistem raspršivanja suzavca i skrivene otvore za puške.

Dimni sistem će vas zaštititi dok bežite prema bezbednosti, dok vam sistem noćnog vida daje svu vidljivost, a sistem detekcije eksploziva obećava bezbedan put. Možete se odlučiti i za skrivena policijska svetla, koja doduše, nisu zakonom dozvoljena, kao i satelitski setup koji će vam omogućiti da pozovete pojačanje ako vam neko kojim slučajem blokira signal.

Ako želite ovakvo vozilo, naručite ga odmah, jer je lista čekanja duža od šest meseci.

Lux Life

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group