Da li je Jugo zaista najgori automobil na svetu?

Godinama unazad na interenetu je moguće pronaći liste koje govore da je Jugo najgori automobil na svetu, ali da li je to zaista tako...

Jugo je automobil koji je definitivno ikona Jugoslavije i nekih starih vremena. Jednostavnijih godina kada je sve bilo prostije i manje, što se naravno oslikavalo i kroz model Jugo. Jugo je automobil koji je proizveden u velikom broju i bio je izvozni proizvod Kragujevca širom sveta, pa čak i u SAD.

Iako je uspeo da se progura na svetsko tržište, Jugo nije postigao veliki uspeh i često je bio glavna tema šala i viceva, što je i danas slučaj. Iako je bio „lošijeg“ kvaliteta, Jugo je automobil koji je ipak imao dušu.

Mi se lično ne slažemo sa ovom titulom i smatramo da Jugo nije najgori automobil. Definitivno nije najbolji, ali isto tako nije najgori. Nećemo govoriti koji je najgori automobil jer o tome nije reč, jer ćemo se ovde isključivo fokusirati na „Jugišu“, model koji se kod nas više neće moći preregistrovati.

Jugo je proizveden da bude jeftin i ekonomičan automobil. Iako njegova cena nije bila velika, česti kvarovi dovodili su do toga da njegova poravka bue često skuplja od njegove cene. To je ono što je ovaj auto stavilo na tako loš glas, ali morate priznati da ste svi, posebno nešto stariji, makar jednom u svom životu seli ili vozili Juga.

Sama ta činjenica govor da ovaj automobil nije najgori. Ovo je definitivno jedan od najpopularnijih automobila stare Jugoslavije i to je ono što ga čini velikim. Ovaj automobil bio je ljubimac i miljenik mnogih. Mali, kompaktan jednostavan i sjajan za grad, bio je potpuna suprotnost od sadašnjih automobila.

Još jednom ponavljamo, ovo je automobil koji je imao dušu. Bilo je zadovoljstvo gledati srećne vozače koji uživaju svom Jugu i sređuju ga po svom ukusu. Jugo je smatran kao član porodice i veliki broj ljudi još uvek je vezan za ovaj automobil.

U Americi, Jugo je bio na lošem glasu, ali veliki broj reklama i zadovoljavajući broj prodatih modela govore da je Jugo ipak uspeo da se pokaže u svetu i da bude vožen po različitim putevima (za razliku od nekih automobila za koje se smatra da su bolji). Mnogobrojne Američke reklame to jasno pokazuju.

Automobili su se danas drastično promenili i više nemamo automobil kao što je bio Jugo, ali priznajemo da bismo bili srećni kada bi videli novu, modernu verziju ovog automobila.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group