Ferrari F80 Koncept

Da li je ovo automobil ili svemirski brod???

Kada se spomenu Ferrari automobili, čini nam se da nam srce uvek na kratko zastane, jer uvek očekujemo vrhunski sportski automobil koji će nas oduvati. I ovog puta je situacija ista, jer je sada reč o koncept vozilu koje pomera granice.

U pitanju je Ferrari F80 model koji predstavlja viziju mladog italijanskog dizajnera, Adrijana Raelija, koji je želeo da kreira savršeni superautomobil. Dok je studirao u Kaliforniji, Adrijan se zaljubio u strip heroje i super junake, pa je želeo da dizajnira automobil koji će davati sličan utisak. F80 je automobil koji zaista deluje kao Betmenovo vozilo i koji čini da se osećate neverovatno.

F80 je još uvek koncept vozilo pa postoji samo na papiru kao grafički dizajn, ali Raeli se nada da će možda ovakva ideja zaživeti kod poznatog italijanskog proizvođača.

Pored neverovatnih vizuala, italijanski dizajner je osmislio i način pokretanja ovog automobila pa je ideja da njega pokreće snažni hibridni motor koji će biti spojen sa benzinskim V8 agregatom, gde će ova dva motora zajedno prozivoditi snagu od 1200 konjskih snaga. To bi značilo da bi ovakav automobil dostizao brzinu od skoro 400km/h.

Nadamo se da će Ferrari razmisliti o ostvarenju ovog koncepta, jer bi to značilo da svako može postati superheroj.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group