Džeremi Klarkson i Fiat 124 Spider

Posao bi bio daleko laški za Fiat, da je 124 Spider samo Mazda MX-5 u italijanskom odelu...

Kako bi se razlikovao od japanskog brata, Italijani su ubacili nekoliko izmena, pa je ovaj automobil duži, širi i niži. Čak su ga napravili i jačim, postavljanjem 1.4 MultiAir turbo motora, sa 168ks. 

Ovo nije bilo dovoljno da odobrovolji bivšeg voditelja Top Gear-a. U poslednjoj kolumni za Sunday Time, Klarkson objašnjava kako je Mazda dobila recept za sportski automobil, zanimljivim poređenjem koncepta i kuvanog jajeta. 

Možda zvuči zbunjujuće, ali mali japanski model je hvaljen od strane voditelja, iako kaže da nije pravi automobil za "alfa mužjaka, dlakavih grudi" i da bi tu 124 Spider trebao da uskoči. Nažalost, 124 ne ispunjava očekivanja koja je Klarkson imao, pa ga naziva rezultatom "amaterizma". Opisuje ga kao tihog i daleko dosadnijeg od MX-5. 

Abarth varijanta, s druge strane, verovatno rešava neke od ovih problema 124 modela, kao što je "mlak karakter", ali je takođe i daleko skuplja. Na kraju dana, prema njemu, MX-5 ostaje najbolje rešenje.

Auto Exclusive

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group