Najbolje zimske gume za putničke automobile

Više slika

Više slika

Vozači zapamtite, guma glavu čuva...

Zakon o zimskim gumama već godinama unazad važi od 1. novembra sve do 1. aprila iduće godine. Iako po zakonu zimski pneumatici moraju da se imaju samo u zimskim uslovima (sneg, led, poledica), savetujemo vam da ipak nabavite sve četiri zimske gume, kako bi sebi obezbedili bolju i bezbedniju vožnju.

Zimske gume su po sastavu drugačije od letnjih i to sa dobrim razlogom. One su mekše i bolje prijanjaju za podlogu, što im omogućava da povećavaju trenje po klizavim površinama kao što su sneg i led. Takođe, zimske gume imaju i rotaciju, pa ih ne možete stavljati na bilo koji točak. Rotacija mora biti usmerena u pravcu kretanja auotmobila, kako bi šare na gumi mogle da obavljaju svoj posao.

Najbitnija stvar kod gume jeste šara. Dubina i vrsta šare određuju koliko će guma biti stabilna, koliko će se lepiti za podlogu i koliko će vode i snega izbacivati. Zbog toga je vrlo važno da izaberetu gumu koja će imati dobru šaru i koja će vam obezbediti najbezbedniju vožnju tokom snegovitih dana.

Morate imati na umu i činjenicu da će kvalitetnije gume skuplje koštati, pa dobro razmislite kakve vam gume trebaju. Ako živite u mestu koje je snegovito ili u kojem su niske temperature tokom zime normalna stvar, onda je bolje da kupite dobre i skuplje gume. Ako živite u toplim mestima gde je sneg retka pojava, gume slabijeg kvaliteta i slabije šare će vam odgovarati.

Mi smo ipak odlučili da vam predstavimo gume koje su se pokazale kao najbolji zimski pneumatici.

Evo o kojim gumama je reč:

09. Michelin X-Ice Xi3
08. Barum Polaris 3
07. Glislaved Nord Frost 100
06. Bridgestone Blizzak WS80
05. Pirelli Ice Zero FR
04. Michelin Latitude X-Ice Xi2
03. General Tire AltiMAX Arctic
02. Bridgestone Blizzak DM-V2
01. Continental WinterContact SI

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group