Od preuzimanja ključeva do gomile metala za svega šest sati

Slupao novi F8 Tributo svega šest sati od preuzimanja ključeva.jpg

Uz veliku moć stiže i velika odgovornost, što definitivno predstavlja nešto što jedan vlasnik potpuno novog Ferrari F8 Tributo modela - vrednog 360.000 evra - nije bio svestan, uništivši svoj predivni italijanski superautomobil samo šest sati nakon kupovine na jednom nemačkom autoputu...

Lokalni mediji izveštavaju da je trinaestog marta, četrdeset i tri godine star vozač F8 Tributo automobila pokupio ključeve svoje potpuno nove egzotične mašine, nakon godinu dana dugog, strpljivog čakanja u redu, ali je samo šest sati kasnije uspeo potpuno da uništi prednji deo svog novog ljubimca putujući A5 autoputem.

Policijski izveštaji naglašavaju da je Ferrari bio opremljen letnjim gumama i u vreme udesa kretao se mokrim kolovozom, prema svemu sudeći nepropisanim brzinama. Automobil se prvobitno zakucao u betonsku barijeru na bočnoj strani puta, prilikom čega mu je otkinut jedan od zadnjih točkova. Nesrećni Ferrari se potom zakucao u minibus, nastavljajući ka bankini i zaustavljajući se na strani promentog A5 puta.

Na svu sreću, vozač nije povređen, ali je njegov saputnik prevezen u bolnicu sa ozbiljnim povredama koje ipak nisu opasne po život.

Jedna jedina fotografija objavljena od strane policijskih zvaničnika, predstavlja uništen F8 Tributo, sa prednjim delom koji je primio nekoliko silovitih udarada, toliko jakih da je italijanski automobil potpuno neprepoznatljiv. Celokupan prednji deo iščupan je sa konstrukcije, točkovi i komponente vešanja potpuno su iskrivljene i deformisane, dok je hauba zajedno sa krilima i čatvrtpanelima nestala u gomili krša. Model nije moguće popraviti i jednostavno je kompletno otpisan.

Zahvaljući V8 jedinici zapremine 3,9 litara, opremljenoj duplim turbopunjačima, F8 Tributo na trapu poserduje moćnih 710 ks i kao što se na ovom primeru možemo uveriti, nije ga nimalo lako kontrolisati po klizavom kolovzu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group