Provozajte se novim brutalnim modelom Kristijana von Koenigsega

Pre nekoliko dana, Koenigsegg je predstavio predproizvodni prototip svog Jesko modela, najavljujući start proizvodnje dve jedinice ove serije, pola godine nakon originalnog debija...

Osnivač švedske kompanije i njen izvršni direktor, Kristijan von Koenigseg, pojavio se u zvaničnom videu pružajući nam detaljnu prezentaciju automobila koji je veoma blizak konačnom proizvodnom modelu.

Počevši od eksterijera, Kristijan je govorio o Tang Orange Pearl boji koja je zaslužna za evociranje uspomena na legendarnu CCR liniju. On je takođe govorio i o ekstremnom aerodinamičkom paketu koji krasi Jeska u Attak konfiguraciji, uključujući veliki spliter od ugljeničnih vlakana i aktivno zadnje krilo koje predstavlja evoluciju ovog segmenta sa One:1 modela.

Sila potiska je zaista velika, ali postavka kompleksnog trostrukog vešanja pomaže prilikom stvaranja izvanrednog balansa ovog automobila. Kristijan je takođe naveo da je prednja vazdušna kupola učinila nemogućim da se uklanjajući krov ovog automobila postavi u prednjem delu, kao kod ostalih Koenigsegg modela.

Unutra, osnivač legendarnog švedskog brenda, predstavio je veoma lepo dizajnirane instrument satove postavljene na upravljaču, sa tač segmentima i heptičkim odzivom, novim ključem i poslednjim informativno-zabavnim sistemom koji prima ažuriranja bežično putem mreže. Zahvaljujući izduženoj monoblok karoseriji od ugljeničnih vlakana, Jesko poseduje daleko više prostora unutar kokpita, dok veća stakla pružaju daleko bolju vidljivost.

Na kraju, Kristijan je krenuo u vožnju svog najsposobnijeg modela luksuznog hiperautomobila do sada, odvozeći ga na test stazu svoje kompanije radi predstavljanja njegovih performansi u pravom svetlu. Enterijerni segmenti videa nažalost ne odaju brzinu kojom se vlasnik kreće na trkačkoj stazi, ali po zvuku i kretanju modela možemo zaključiti da je on izuzetno brz i startan.

Srednje montiran petolitarski V8 motor, sa dva turbo punjenja, proizvodi 1.578 ks i 1.500 Nm obrtnog momenta i zvuči kao urlik iz pakla, dok revulucionarni Light Speed Transmission sistem, menja brzine u treptaju oka.

Ukupno 125 jedinica Jesko i Jesko Absolut modela biće proizvedeno u Angelhomskoj fabrici, sa prvim modelom koji će biti isporučen kupcu u jesen sledeće godine.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group