Rimac Scalatan – hiperautomobil od 3000 KS

Ovaj automobil kreiran je za godinu 2080...

Smeli koncept koji je dizajner Maksimilian Šnajder nazvao Rimac Scalatan Vision 2080 samo se može opisati kao NEVEROVATAN.

Šnajder je stvorio ovaj divlji koncept kao deo nedavnog Rimac Design Challenge-a na Instagramu, gde je hrvatski proizvođač automobila tražio od fanova da dizajniraju Rimac za 2080.godinu. Scalatan je izabran kao pobednik i nije teško razumeti zašto.

Šnajder je zamislio Scalatana tako da koristi potpuno električni pogonski sklop koji ispumpava 3.080 KS, što bi u kombinaciji s težinom od samo 940 kg bilo dovoljno da ubrza ovaj auto preko 500Km/h.

Jedan zanimljiv aspekt koncepta su gume koje koriste memorijsku tehnologiju ugljenične nanocevi što znači da mogu da promijene izgled gazećeg sloja i površine na osnovu potrebnog prijanjanja u bilo kojem trenutku.

Budući da je automobil dizajniran da se vozi za 60 godina, Rimac Scalatan Vision 2080 uključuje i napredne autonomne sisteme vožnje koji će podneti većinu vozačkih obaveza i problema.

Nemoguće je tačno predvideti kako će izgledati svet automobila za 60 godina, ali ako će nas u budućnosti čekati ovakva vozila,onda je jedva čekamo.

Foto:Carscoops

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group