Stiže nova tužba - Tesla Model X zakucao pet policajaca u autopilot modu

Grupa teksaških policajaca tuži kompaniju Tesla, nakon što se njen Model X u autopilot modu zakucao u njih petoricu...

Ova tužba stiže nakon što je brend Tesla bio konstantno pod lupom zbog svoje Autopilot funkcije, koja stoji iza nekoliko teških nesreća u kojima su čak uključena i vozila hitnih službi. Ovaj sudar se prema navodima dogodio februara meseca ove godine, ali je optužba postala zvanična tek prošle nedelje ili je tek tada uspela da stigne na red, ko zna. Kako se navodi u spisima, Model X SUV automobil povredio je nekoliko pripadnika policije, dok su regulisali jedno zaustavljanje na autoputu.

Tužioci su potvrdili da je dizajn i proizvodni defekt poznat kompaniji Tesla, zaslužan za ovaj incident, dok su nespremnost ovog brenda da prizna i ispravi ovakvu grešku doveli do toga da autopilot ne detektuje policijske automobile na putu i ne odreaguje na na pravi način kako bi izbegao ili upozorio vozača na opasnost i mogući sudar.

Trenutno, Nacionalna administracija za bezbednost na autoputevima, istražuje dvanaest drugih sudara u kojima su modeli kompanije Tesla koristili Autopilot funkciju. Ovaj poslednji slučaj dodaje sverastućem materijalu koji se neprestano gomila protiv kompanije Tesla. Optužba uključuje nekoliko tvitova Elona Maska, koji često komentariše sudare u kojima je bio uključen Autopilot različitih Tesla modela. Policajci uključeni u nezgodu zahtevaju odštetu zbog trajnih invaliditeta, ali i liste povreda koje mogu varirati od jednog do maksimalno dvadeset miliona dolara.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group