Vežba za sve one koji sede čitav dan

Dugotrajno sedenje može da dovede od ozbiljnih problema...

Ako ste jedan od onih koji radi za računarom i mora da sedi 8 sati dnevno, onda verovatno imate velike probleme. Manjak aktivnosti dovodi do bolova i poteškoća pri kretanju, pa je od velikog značaja da se bavite nekom vrstom sportske aktivnosti kako bi vaše telo moglo da se oporavi.

Međutim, veliki broj ljuid nema vremena da ode do teretane ili da se bavi sportom. To je razlog zbog kojeg ljudi pate od hroničnih bolova. Međutim, mi vam predstavljamo vežbu koja će vam pomoći.

Ako sedite veći deo dana, onda se potrudite da svaki dan uradite ovu vežbu. Potrošićete samo malo vremena, a videćete da će vam biti mnogo lakše.

Vežba koju treba da radite se zove Lateralno podizanje nogu.

Vežbu možete raditi na podu ili na klupi. Oslonite se na jednu stranu kuka i bok okrenite na stranu. Zatim jednu nogu podižite ka gore, zadržite par sekundi i zatim spustite u početni položaj. Noga koji podižete ne sme da se oslanja na drugu nogu, ne sme da dodiruje zemlju i ne sme da se savija u kolenu, već samo u kuku.

Potrudite se da svaki dan uradite 4 serije od po 10 ponavljanja (Svaka noga po dvadeset ponavljanja).

Pogledajte klip kako vi videli kako se pravilno radi ova vežba:

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group