Fitness - Ishrana

Evo šta će vam se desiti ako jedete crnu čokoladu

Ljubitelji slakiša obično imaju dosta zdravstvenih problema, jer velika količina šećera štetno utiče po zdravlje...

Međutim, veliki broj ljudi zaboravlja da postoji crna čokolada koja je daleko zdravija od obične i koja ima mnogo prednosti. Iako neki kažu da  je crna čokolada gorka i ne toliko slatka, verujte nam da ćete postati pravi zaljubljenik u nju kada je budete više konzumirali.

Najnovija istraživanja su pokazala da je crna čokolada zdrava kada se jede u normalnim količinama i da vam može pomoći, pa vam zato predstavljamo 3 razloga zbog kojih treba da jedete ovaj slatkiš.

1. Crna čokolada povećava količinu magnezijuma u vašem telu

Da li ste znali da samo dve kockice crne čokolade u sebi sadrže 228 mg magnezijuma? Ovo je ogromna količina magnezijuma u ovako maloj količini čokolade, a s obzirom da vam je u toku jednog dana potrebno oko  400 mg magnezijuma, dovoljno je da svakog dana pojedete jednu štanglu crne čokolade kako biste imali dovoljnu količinu magnezijuma u vašem telu.

2. Crna čokolada jača vaše srce

Crna čokolada u sebi sadrži flavonol, koji reguliše krvni pritisak i pozitivno utiče na rad vašeg srca. Zbog toga će vaše srce biti zdravije ako svakodnevno jedete umerene količine ove čokolade.

3. Crna čokolada pozitivno utiče na moždane funkcije

Flavonol takođe vrlo pozitivno utiče na moždane funkcije i samim tim poboljšava pamćenje i reguliše krvotog u mozgu, što dovodi do boljeg rada mozga i smanjenog rizika od moždanog udara.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group