Fitness - Ishrana

Šta se dešava u telu kada konzumirate samo meso - mesec dana

Braća Brendon i Hadson Vajt, poznatiji kao "Buff Dudes", redovno isprobavaju najčudnije i najekstremnije dijete i vežbe, koje potom predstavljaju na svom zajedničkom YouTube kanalu.

Nakon potpuno veganske ishrane na kojoj su bili čitavih mesec dana, braća su odlučila da isprobaju njenu suprotnu stranu - dijetu koja se sastoji samo od mesa. To znači da nema unošenja povrća, orašastih plodova, voća... Dozvoljeno je samo meso. Braća su za početak odlučila da kupe meso koje je bogato mastima, poput lososa i šnlicli, kako bi time zamenili ugljene hidrate koji će im nedostajati zbog izbegavanja drugih namirnica.

Tokom prve nedelje, Hadson je uživao u novoj ishrani, posebno zbog njene jednostavnosti. Pre treninga je jeo dva kuvana jajeta, a nakon njega slaninu i ponovo jaja. Ručak se sastojao od mlevene junetine, a za večeru bi konzumirao šniclu. Međutim, ubrzo mu je dosadilo da jede samo meso, pa je iz ishrane izbacio mlevenu junetinu. "Podrigivao sam na mleveno meso i sanjao sam ga. Ne mogu više", otkrio je Hadson. Ipak, dopalo mu se što je sve lako za pripremu jer je istu hranu jeo svakog dana.

Brendonu se, sa druge strane, ni malo nije svidela ovakva ishrana. "Uveče se osećam prilično umorno", rekao je Brendon. Pored umora, meso je kod Brendona izazvalo i probleme sa konstipacijom.

Na kraju ove vrlo ekstremne dijete, braća su donela zaključak - da je odlična za mršavljenje. Na početku eksperimenta je Brendon imao 102kg, da bi na kraju meseca imao 5.5kg manje. Hadson je oslabio oko 3 kilograma.

Ipak, najbolje je imati raznovrsnu ishranu - bilo da želite da očuvate kilažu ili da smršate.

Foto:Health Essentials - Cleveland Clinic

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group