Fitnes izazov koji je jednom stručnjaku zapalio čitav organizam

U novom videu objavljenom na njegovom YouTube kanalu, dizač tegova i trener snage Dejn Miler, ispred sebe je postavio neobičan fizički izazov mrtvog dizanja od 226 kilograma...

Međutim, on nije odlučio da podigne sve odjednom, već je snimao sebe tokom čitavog dana i noći, podižući ovu težinu na svakih šezdeset minuta tokom dvadeset i četiri časa, što je ukupno 24 mrtva dizanja.

„Koristiću steznike uglavnom zbog toga da ne bih razneo biceps ili polomio palac ukoliko uhvatim šipku u kuku, a nikako ne volim da nosim trake tokom mrtvog dizanja“, izjavio je fitnes stručnjak. On je takođe dodao da će pokušati da pravi male dremke između svakog podizanja i kako je veoma interesantno videti na koji način ovo remećenje obrasca sna može uticati na peformanse njegovih dizanja.

Miler je startovao sa svojim prvim dizanjem u teretani u šest uveče i uspeo je da podigne ovu kilažu bez prevelikih problema. Nakon dizanja u sedam sati on je spakovao svoju opremu kako bi sledćih nekoliko odradio od kuće i da bi proveo nešto vremena sa svojom porodicom pre nego što se vrati u teretanu za ostatak dizanja. Kako bi ostao mobilan i oporavio se između podizanja, Miler je radio reverse hypers, podeljene čučnjeve i koristio je masažni pištolj za relaksaciju mišića i tetiva.

Do dela kada je sunce ponovo izašlo i kada je trener krenuo sa jutarnjim dizanjima, on se osećao užasavajuće iscrpljeno zbog nedostatka sna. „Nisam mislio da će biti ovoliko teško“, izjavio je. „Najteže do sada, pored moje neispavanosti, jesu moje ruke. I pored upotrebe traka, ruke me ubijaju. Moje ruke bole, duša boli, leđa bole, tetive gore i zaista su otečene".

U pet sati popodne sledećeg dana, Miler je trijumfalno kompletirao svoj dvadesetčetvoročasovni izazov uzastupnih podizanja, ističući da je ovo iskustvo samo potvrdilo njegovo uverenje u važnost mobilnosti, tehnike i odmora u dizanju tegova.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group