Kako su trčanje i keto dijeta spasili život jednom mladom čoveku

Džon Zolton je oduvek imao problema sa prekomernom kilažom, ali su stvari u njegovom životu krenule drastično stranputicom nakon što je izgubio majku sa petnaest godina...

"Prestao sam sa svim sportskim aktivnostima u školi i umesto toga seo za računar, igrao video igrice i jeo svakojako smeće", izjavio je. Njegov neaktivan način života i nezdrava ishrana doveli su do konstantnog dodavanja kilaže, tako da je do dvadeset i pete godine, Džoni imao zastrašujućih 201+ kg.

"Osećao sam se beskorisno kao osoba. Pre nego što se moj najmlađi sin rodio, ja sam se igrao napolju sa svoje dvoje starije dece. Odmakao sam se dva koraka od svog trema i osetio ekstreman nedostatak daha. Pomislio sam u tom momentu da moram nešto uraditi po tom pitanju ili neću još dugo biti ovde za svoju decu. Neću biti tu da šetam sa svojom ćerkom, niti ću moći da učim svoje sinove različitim sportovima."

Taj dan postao je prekretnica u životu ovog čoveka. Odavde, on je startovao sa svakodnevnim vežbama, počinjući svoj put tako što se fokusirao na kardio. Džoni je takođe kompletno promenio svoj način ishrane, unoseći uglavnom jaja, piletinu, pirinač i brokoli, pre nego što je konačno preuzeo keto dijetu.

"Bilo je teško u početku, posebno upoznavanje sa količinama ugljenih hidrata koje se nalaze u svemu i navikavanje na ukus svega što ih u sebi sadrži", dodao je. "Kada je sve došlo na svoje mesto, stvari su postale daleko lakše i počeo sam da uživam u svemu. Obožavam jaja. Jedem toliko mnogo jaja i ne osećam se nimalo loše zbog toga. Takođe uživam u bifteku i crvenim mesima."

Sve što je Džoni uradio, od njegovih vežbi do keto dijete, samostalno je naučio sa youtube i reddit platformi, bez trenera i nutricionista. On trenutno diže tegove sedam dana u nedelji i trči nekoliko kilometara svakodnevno. Sve u svemu, ovo je bio proces dug šest godina i od 210 kilograma, Džoni je izgubio preko 95 kilograma, a sada sa trideset i jednom godinom, ovaj čovek ima 106 kg. Međutim, za njega, posao još uvek nije gotov.

"Moj krajnji cilj jeste da nastavim sa poboljšanjem svog zdravlja i konačno svedem svoj organizam na deset procenata telesne masti ili manje."

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group