Hideo Kodžima želi da kreira interaktivne video igre koje će promeniti industriju

Legendarni Hideo Kodžima kreće sa razvijanjem video igara koje mogu menjati interakcije i ishode u realnom vremenu...

Najpoznatiji po svojoj ekscentričnoj kreativnosti, pionirskim poduhvatima i velikoj viziji, japanski kreator video igara u nedavnom intervjuu sa novinarima magazina An-An, izjavio je kako se nada da će uskoro moći da stvara igrice koje se menjaju u realnom vremenu i u odnosu na eskterne faktore.

"Ono što želim da stvorim jesu video igre koje se menjaju u realnom vremenu. Čak i kada bismo uspeli da dostignemo da neki naš naslov igraju svi ljudi, svih uzrasta, širom sveta, oni zapravo igraju identičnu igricu, svako od njih, bukvalno mislim svako igra isto. Umesto toga, želim da kreiram nešto što će se menjati u odnosu na okruženje u kome ljudi žive ili načine njihovog razmišljanja".

Iako bi igre nalik ovim bile neverovatno komleksne za ravijanje, Kodžima je predstavio nekoliko primera i pojednostavljenih pristupa koji mogu dovesti do pravih direkcija već sa 2003: Boktai: The Sun Is in Your Hand, Game Boy Advance naslovom koji je primoravao igrače da izađu napolje u stvarni svet i jure vampire upotrebom svetlosnih senzora u njihovim kertridžima.

"Pošto se u igrici primenjuje određena količina svetlosti kako bi se pobedili vampiri, ona se menja u zavisnosti od toga gde je i u koje vreme vi igrate", objasnio je Kodžima. "Mehanika kao što je ova stvara konekciju između ljudskom rukom kreiranih sistema i stvarnog života."

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group