Fun - Gaming

Nintendo ovog leta vraća ultra popularnu NES CLASSIC konzolu

Kada je popularna kompanija Nintendo pre dve godine prvi put predstavila hendsfri, lako povezivu verziju svoje ikonične NES konzole, svet je potpuno poludeo...

Ovo je sistem sa kojim je većina ljudi sa sada već tridesetak godina odrastala, a njegova redizajnirana verzija, nazvana je NES Classic, a stiže kao retro gejming trend koji ponovo uzima dobar deo tržišta.

Pošto je svako dete osamdesetih želelo jednu ovakvu konzolu, nju je vremenom postalo gotovo nemoguće naručiti, sistem je rasprodat praktično, kako je napravljen. Nakon toga, nekoliko meseci kasnije, Nintendo je potpuno ugasio proizvodnju ovih konzola, osiguravajući da jedini način za njihovo nabavljanje bude po surovim cenama preko eBay-a.

 

Sve će se, na svu sreću, promeniti čim ova legendardna linija ponovo počne da puni police prodavnica od 29. juna, dok kompanija Nintendo očekuje da bude predstavljena zajedno sa veoma interesantnom SNES Classic konzolom, koja će biti dostupna krajem ove godine.

Za sada, sve informacije koje posedujemo o ovom sistemu japanskog brenda, uključuju njegovu cenu od 60 dolara i to da će doći sa 30 igrica kao i prethodna verzija, među kojima su i neki od svetskih favorita, nalik naslovima Super Mario Bros, Metroid i The Legend of Zelda.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group