EA radi na oživljavanju SF/horor naslova Dead Space

Prema izvorima bliskim temi, EA radi na oživljavanju Dead Space franšize, dok je kompanija Motive Studio imenovana za glavni razvojni motor ovog projekta...

Prema Gematsu publikaciji, studio Motive naporno radi na razvijanju i ponovnom osmišljavanju orginalnog Dead Space naslova, dok EA planira da predstavi novu igru tokom EA Play Live događaja, koji će se održati 22. jula.

Ova glasina pokrenuta je od strane Džefa Gruba iz GamesBeat organizacije, koji je izjavio na podkast događaju GamesBeat Decides, da Motive Studios trenutno sarađuje sa EA IP kako bi oživela legendarnu seriju video igara i da će čitav projekat biti predstavljen ovog jula. Nakon toga, ovu priču su pokupili ostali mediji iz sveta gejminga, potvrđujući da su do njih stigle iste informacije.

Sudeći prema publikaciji Gematsu, Dead Space razvija Motive Studios koji je prethodno radio na Star Wars: Squadrons naslovu. EA Motive studio je donedavno radio na projektu kodiranog imena Gaia, ali je on čak i posle šest godina razvoja na kraju otkazan. Nova video igra, bazirana na jednom od najboljih naučno-fantastičnih/horor naslova u gejming svetu svih vremena - posebno kada je reč o prvom delu trilogije - nastojaće da ponovo osmisli priču i neće predstavljati direktan nastavak originalnih delova.  

Dead Space 3 igra objavljena je 2013. godine, a čitav serijal je potpuno ugaše od tada. Tokom vremena, EA je odbijala da komentariše na pitanja da li je serijal obustavljen, međutim, ipak je potpuno ugasila Visceral Studios, glavni razvojni studio iza ove trilogije tokom 2017. godine, dok je on još uvek radio na singl plejer Star Wars igrama. Jedan od tvoraca Dead Space trilogije, Glen Skofild, od tada je objavio The Callisto Protocol, novu horor igru, razvijenu od strane njegovog ličnog studija, Striking Distance.

Za sada još uvek ništa nije zvanično potvrđeno vezano za ovaj projekat, tako da ne želimo da komentarišemo bilo šta sve do EA Play Live događaja. Ova manifestacija zakazana je za 22. jul i jedina igra koja je nedavno potvrđena za premijerno predstavljanje tokom nje jeste Battlefield 2042.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group