I nakon četvrt veka Tupakovo ubistvo ostaje nerešen slučaj

Ovog septembra obeleženo je 25 godina od smrti kulturološke i rep ikone Tupaka Šakura, ali čak i nakon četvrt veka, niko nije zvanično identifikovan kao njegov ubica...

Jedan od najvećih svih vremena upucan je četiri puta dok se vozio automobilom ulicama Las Vegasa, zajedno sa svojim šefom iz Death Row Records producentske kuće, Marion Šug Najtom. Njih dvojica su bili na meču između Majk Tajsona i Brusa Šeldona u MGM Grand areni, gde je izbio ozbiljan incident između Tupaka i njegovih telohranitelja i članom Southside Crips bande, Orlandom Bejbi Lejn Andersonom.

Prema bivšem LAPD detektivu, Gregu Kadinu, koji je bio glavni u istragama Tupakovog i Bigijevog ubistva, incident u lobiju ove dvorane i kazina predstavljao je smrtnu presudu za legendu Zapadne obale.

Anderson je odmah postao glavni osumnjičeni za Šakurovu likvidaciju, ali do današnjeg dana ovo nije dokazano. Tupak je upucan sedmog septembra 1996. godine i preminuo je nakon šest dana. Nakon istrage koju je sproveo, Kadin je izjavio: "Kada je u predvorju kazina naišao i sukobio se sa članom druge bande, on je potpisao svoju smrtnu presudu".

Inspektor je takođe istakao da je Anderson ispalio fatalne hice, a on je navodno bio na suvozačevom mestu belog Cadillac modela iz kog je pucano u pokretu. Naravno, brojni drugi ljudi imali su različite teorije. Novinar Čak Filips, tvrdio je da se ubistvo dogodilo u režiji Bigija Smolsa, čije je pravo ime Kristofer Valas, koji je navodno omogućio oružije i naredio njegovu likvidaciju.

U određenim krugovima bilo je poznato da su Bigi i Paf Dedi ponudili Crips bandi milion dolara za Šakurovu glavu, čak i pre nego što je on ubijen u Las Vegasu. Par nekada dobrih prijatelja, dugi niz godina nalazio se u konstantnom konfliktu, koji je doveo do izbacivanja brojnih numera koje su se direktno odnosile na obojicu, uključujući Tupakovu 'Hit 'Em Up' i Bigijevu 'Who Shot Ya?'. Nakon Šakurove smrti, Bigi je takođe ubijen, što je navodno bila odmazda u Najtovoj produkciji, koji je takođe ranjen prilikom pucnjave u Las Vegasu.

Bigija je smaknuo plaćeni ubica Vardel Fouse, ali baš kao i Anderson, on nikada nije zvanično optužen ni za šta jer je i njihova smrt stigla nedugo potom. Anderson je ubijen tokom skupljanja dugova za narkotike 1998. godine, dok je Vardel ubijen u razmeni vatre tokom vožnje motocikla 2003. godine.

Ovo znači da su oba ubistva i dalje tehnički nerazjašnjena, što potencijalno objašnjava razloge zbog kojih teorije zavere nastavljaju da cirkulišu, tako da uz Kenedije, kule bliznakinje i zgradu sedam Svetskog Trgovinskog Centra - što su takođe slučajevi sa toliko nelogičnosti, ali savršeno odrađeni, da nikada zapravo ne mogu biti dokazani - ubistva ova dva muzičara, tragično oduzeta svetu previše rano, nastavljaju da bude veliko interesovanje, čak i posle 25 godina.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group