Ko je najbolji DŽOKER?


Sledeće godine, imaćemo priliku da vidimo novog Džokera na velikom platnu koga tumači Džared Leto, pa smo odlučili da se podsetimo najboljih uloga ovog legendarnog zlikovca…

Definitivno najpoznatiji, najvoljeniji i najizopačeniji zlikovac je upravo Džoker. Džoker je nekoliko puta bio predstavljan i to na različite načine. Džoker nije bio samo popularan na filmu, već i u animiranim filmovima i serijama, pa su fanovi imali veliki izbor i mogli su da odaberu svog omiljenog Džokera.

Jedno je sigurno, Betmen ne bi bio to što jeste da nema Džokera, a svet stripa i filma bi bio dosta dosadniji bez ovog neverovatnog lika.

Pogledajte našu listu i saznajte ko je NAJBOLJI DŽOKER?

5. Cezar Romero

Da li se sećate Betmenove serije iz 60-ih godina? Verovatno ne, ali svi ljubitelji ovog superheroja znaju i videli su barem neke delove ove serije. Ovo nije Betmen kakvog danas svi znamo i volimo, ova serija bila je više komična nego strašna, ali pravi dragulj serije bio je Džoker koga je tumačio Cezar Romero. Naravno, ni Džoker nije bio uobičajni psihopata na koga smo navikli, ali uloga Cezara Romera definisala je ovaj lik koji će se menjati tokom dugih godina.

4. Džon Dimađio

Džon je bio glas Džokera u nekoliko animiranih filmova o Betmenu i moramo priznati da smo bili oduševljeni njegovim glumačkim sposobnostima. Njegov lik Džokera sadrži savršenu kombinaciju humora i ludila i zbog toga se on mora naći na ovoj listi. Džon Dimađio je verovatno najmanje poznat Džoker, ali fanovi animiranih filmova sigurno znaju za njega.

3. Džek Nikolson

Legendarni Džek Nikolson nalazi se na trećem mestu naše liste. Njegov Džoker iz 1989. godine zaista je bio impresivan i u to vreme bio najbolji prikaz ovog lika. Džeku je bio lako da svoj “ludi” karakter uklopi u ovu ulogu i uspeo je da stvori Džokera kakvog svi volimo - smešnog i smrtonosnog.

2. Hit Ledžer

Pokojni Hit Ledžer postao je legenda i sebe učinio besmrtnim sa svojom ulogom Džokera u “Mračnom vitezu”. Iako su svi mislili da ovaj lepotan nije dobar izbor za manijakalnog Džokera, na kraju su svi ostali zapanjeni. Ledžer je publici prikazao Džokera kakvog nikada do sada nismo videli. Bio je mračan, tajanstven, ali i čudno duhovit.

1. Mark Hamil

Broj jedan je definitivno Mark Hamil. Nemojte se iznenaditi ako niste do sada znali da je Mark Hamil Džoker, to je zato što ovaj glumac tumači lik animiranog Džokera. Mark Hamil se proslavio sa svojom ulogom Luka Skajvokera, a 1991. godine postao je Džoker u animiranoj Betmen seriji. Mark Hamil tumači ovaj lik preko 24 godine, i zaista nikoga ne možemo zamisliti na njegovom mestu. Postao je i velika zvezda u novim Betmen Arkham igricama gde takođe tumači lik Džokera.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group