Fun - Muzika i film

Set Rogan se odrekao Džejmsa Franka zbog navodnih seksualnih zlostavljanja

Pažljivo birajte prijatelje - jedan glumac se svog višedecenijskog druga i saradnika odrekao na prvo upiranje prstom i optuživanje za seksualno zlostavljanje i to ga nije samo otpisao, već ga je i dodatno zakopao...

Čovek danas nije kriv sve dok mase ratnika sa društvenih mreža ne kažu drugačije, a Set Rogan je u jednom intervjuu izjavio da više ne planira da sarađuje sa svojim dugogodišnjim prijateljem i kolegom Džejmsom Frankom, nakon što je nekoliko žena optužilo ovog glumca za silovanje.

Tokom razgovora sa novinarima The Sunday Times publikacije i promovisanja svog novog projekta Yearbook, Rogan je potvrdio kako je prekinuo poslovne kontakte sa Frankom još 2018. godine, kada je pet žena istupilo optužujći glumca nominovanog za Oskara za neprilkadno ili seksualno eksploataciono ponašanje.

"Kada se osvrnem na intervju dat te godine, u kome sam komentarisao da bih želeo da nastavim rad sa Džejmsom, jedina istina jeste da nisam, niti to planiram sada", izjavio je glumac. "Mogu to da kažem jer je čitava situacija promenila brojne stvari u našem odnosu i našoj dinamici", dodao je osvrćući se na njegovu privatnu i poslovnu vezu sa Frankom, koja datira još iz 1999. godine, kada su sarađivali u seriji Freaks and Greeks, kao i filmovima koji uključuju Pineapple Express, This Is the End i The Disaster Artist naslove.

Nedavno je glumica Čarlin Ji iskoristila svoj Instagram profil kako bi podelila svoja iskustva tokom rada na The Disaster Artist projektu.

Glumica je napisala: "Kada sam pokušala da pravno prekinem ugovor i odem sa seta Disaster Artist iz razloga što je Franko seksualni predator, oni su pokušali da me podmite još većom ulogom. Oni su pokušali da ublaže sve tvrdeći da je glumac bio optužen, ali ne pravno i da nikada ništa nije dokazano, tako da su se stvari sada promenile, a ja sam čula priču da je zlostavljao jednu ženu te iste nedelje". Ji je potom nastavila sa optužbama upućenim Setu Roganu i ostalim omogućivačima ovih dela, ističući kako bi i oni trebalo da se smatraju odgovornim.

Kada je upitan za mišljenje vezano za tvrdnje glumice, Rogan je odgovorio: "Sve što mogu da kažem jeste da ja prezirem nasilje i uznemiravanje i da nikada ne bih štitio niti potpomagao nekoga ko to radi ili svesno postavio nekoga u situaciju u kojoj će biti okružen takvim osobama. Međutim, sada se ponovo osvrćem na šalu koju sam izgovorio u Saturday Night Live emisiji 2014. godine i iskreno žalim što sam je izustio. To je bila užasna šala, iskreno."

Šala na koju Rogan misli, izgovorena je tokom njegovog monologa u ulozi domaćina Saturday Night Live emisije, tokom koje se osvrnuo na poruke razmenjene između Franka i jedne mlade devojke, tada javno predstavljane čitavom svetu, ističući kako je on zapravo bio glavni provodadžija za njih dvoje.

Čitajući zamišljeni unos u dnevnik, Rogan je izjavio: "Odlučio sam da napravim šalu na Frankov račun. Pretvarao sam se da sam devojka na Instagramu i rekao mu da sam dosta mlađa od njega, ali je on delovao nepokolebljivo. Trebalo je da se sastanem sa njim u Ace hotelu."

Džejms Franko još uvek nije komentarisao najnoviji Roganov intervju.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group