Vil Smit otkrio zbog čega je odbio da glumi u Matriksu

Da li ste znali da je Vil Smit trebao da glumi Nea?

“Matriks” je film koji je izašao već davne 1999. godine i koji je vrlo brzo postao jedan od kultnih filmova. Glumac Kijanu Rivs stekao je svetsku slavu zahvaljući ovom filmu i ovo mu je definitivno uloga po kojoj će ga svi zauvek pamtiti. Međutim, ono što malo ko zna jeste da je uloga prvo bila ponuđena Vilu Smitu, koji je ulogu odbio.

Godinama su Smita svi živi pitali, kako se oseća, jer je propustio možda životnu priliku. Međuitm, Smit nikada nije odgovarao na to pitanje, ali sada, posle 20 godina od kreiranja filma, Smit je napokon priznao zbog čega je odbio da glumi u ovom filmu.

“Morate me razumeti, ja nisam mogao da znam da će ovo biti tako uspešan film. Kada sam dobio scenario,sve mi se to činilo tako besmisleno i sve je bilo teško razumljivo. Nisam, mogao da zamislim film gde se sve dešava u kompjuterskom svetu. Međutim, kada sam posle pogledao film,sve mi je bilo jasno i kockice su se složile”, rekao je pomalo razočaran glumac, jer kaže da mu je krivo što na vreme nije prepoznao kvalitet ovog filma za koji je smatrao da će biti promašaj.

Smit je takođe dodao da je pre Matriksa umalo odbio i ulogu u filmu “Ljudi u Crnom”, jer je mislio da će ga svi samo pamtiti po toj ulozi i da će ga zvati “onaj tip u odelu”. Međutim, to se nije desilo i Smit je sada jedan od najpopularnijih glumaca u Holivudu.

Ipak, Vil kaže da sada mnogo pažljivije odlučuje koje filmove će odbiti i da pažljivo čita scenario, kako mu se ne bi ponovila još jedna Matriks greška.

Pogledajte kako bi Matriks izgledao da je u njemu glumio Vil Smit.

Foto: ew.com

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group