Bivši strongmen Edi Hal udara olimpijskog gimnastičara najjače što može

Osim ukoliko vam nadimak nije Planina, gotovo sigurno možemo pomilsiti da se ne želite naći na drugom kraju pesnice prilikom udarca bivšeg najsnažnijeg čoveka na svetu, Edija Hala...

Prema svemu sudeći, ishod ovakvog slučaja ne završava se dobro po većinu smrtnika, dok je tokom oktobra meseca prošle godine na primer, Hal zakucao svog trenera boksa u grudi toliko snažno da je nesrećni čovek iskašljao krv.

Pored svega, to ne sprečava određenu vrstu mazohiste i fitnes jutjubera od ulaska u ring sa ciljem primanja udarca od strane legendarnog strongmena, visokog preko 190 cm i teškog 158,7 kg, pa čak ni onda kada je on olimpijac relativno kompaktne građe, težak 60 kg i visok malo preko 167 cm.

U poslednjem Halovom videu, penzionisani gimnastičar i bivši bronzani olimpijac Nil Vilson, volontirao je kako bi dobio besplatan udarac od čoveka koji je jednom prilikom iz mrtvog dizanja izbacio pola tone. Klip počinje tako što Vilson prvi udara Hala, koji nije ni trepnuo, ali je ipak pustio goluba od silnog stezanja trbušnjaka naravno. Nakon što se vazduh opet raščistio, Hal je ponudio olimpijcu nekoliko reči utehe.

Nakon dobrog smeha došlo je do ulaska u ring radi kratkog sparinga, organizovanog pre glavnog događaja. Hal je pokretni komad granitne stene koji je na pravo iznenađenje u mogućnosti da predstavi neverovatnu agilnost, izbegavajući, skakućući i uzmičući dok je Vilson bepomoćno pokušavao da spusti ruku na njega. Konačno, došlo je vreme da olimpijac stane ispred pesnice ovog diva.

Hal je počeo sa jednostavnim udarcem u grudi, koji je poslao Vilsona, zaštićenog u predelu stomaka i grudi, pravo na zemlju. "Mozak mi se zakucao u potiljak", izjavio je olimpijac. Hal je potom počeo da se zagreva u sporom i bolnom postupku pojačavanja intenziteta udarca, sa prosečnim povećanjem od dvadeset posto, ostavljajući Vilsona u agoniji nakon svakog pokušaja. Kada je stigao do udarca snage od oko osamdeset procenata, Vilson je uzleteo sa zemlje, prizemljujući se na leđa ispred zaštitnih konopaca.

U manifestaciji čiste surove snage, koja predstavlja uživanje za posmatranje i postavlja u perspektivi količinu sile koja se u slučaju atlete Halove strukture nalazi iza svakog udarca usmerenog u telo. Ovo je takođe veoma uznemirujući prikaz onoga što će se dešavati kada Hal ukrsti pesnice sa kolegom strongmenom Torom Bjornsonom, kasnije ove godine.

N.Đ.

Izvor: Men's Health

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group