Čoveka proglašenog mrtvim porodica pronašla živog u frižideru

Četrdesetpetogodišnji muškarac u Indiji pronađen je živ nakon što je proglašen mrtvim i bačen na led u mrtvačnici gde je proveo sedam sati...

Sudeći prema Times of India mreži, Šrikeš Kumar je udaren motociklom u Moradabadu i prevežen je u lokalnu bolnicu u kritičnom stanju. Doktori su ga proglasili mrtvim nakon čega je prebačen u frižider bolničke mrtvačnice. Radžendra Kumar, glavna sestra u bolnici, izjavila je za medije: "Medicinsko osoblje ga je pregledalo i ovaj čovek nije pružao nikakve znake života, proglasivši ga mrtvim shodno tome".

Sudeći prema The Tribune publikaciji, kada je Kumarova porodica otišla da identifikuje telo sedam sati kasnije, njegova snaja, Madhu Bala, primetila je da se pomera. Snimci nastali telefonima članova porodice predstavljaju Kumara na bolničkom krevetu i kruže internetom od kada se ovaj neobični slučaj dogodio. Ovo nije nikakvo čudo, sudeći prema Šiv Sing, glavnom dežurnom lekaru ove bolnice.

"Medicinsko osoblje je pacijenta zateklo oko tri izjutra bez pulsa. Kako su mi preneli, oni su ga pregledali nekoliko puta". The Times of India novinska agencija intervjuisala je doktora u bolnici koji je zahtevao anonimnost. Kako je doktor izjavio, Kumarov život je najverovatnije spašen zbog nestanka struje u bolnici koji se dogodio nakon što je prebačen u kapelu i frižider koji temperature uglavnom održava ispod deset stepeni.

Krikeš, koji je prebečen u drugu medicinsku ustanovu i dalje je bio u komi, ali je podvrgnut daljem tretmanu i lečenju. Sing je izjavio za The Tribune, da je pokrenuta istraga protiv lica koja su napravila ovu grešku kako bi se utvrdilo da li su odgovorni ili ne. Kako je glavni lekar dodao, ovo je njegov najređi slučaj u dugoj karijeri i definitivno ne može biti proglašen za zanemarivanje pacijenta.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group