Fun - Zanimljivosti

Genijalac naterao vrane da čiste okolinu

Hans Forsberg je ušao u neverovatnu zajednicu sa jako pametnim pticama...

Hans se godinama bavin robotikom i uživa da pravi robotizovane mašine koje imaju bitnu i korisnu svrhu u današnjem društvu. Jednoga dana kada se šetao do svoje kuće, primetio je ogromnu prljavštinu u kraju u kojem se nalazi eejgova kuća i odlučio da učini nešto povodom toga.

Pošto je video da ljudi neće da čiste njihovo đubre, on je odlučio da uđe u pakt za životinjama, tačnije sa pticama. On je napravio mašinu koja daje hranu kada se u nju ubace određene stvari. U  mašinu se mogu ubaciti metalni i plastični zatvarači i kada se to uradi, mašina izbacuje hranu u vidu granula.

Znajući da su vrane jako pametne ptice, Hans je pred jednom ubacio metalni zatvarač za flaše i ostavio nagradu. Vrana je to primetila i sledeći put je došla sa čepom koji je ubacila u mašinu i tako dobila novu nagradu.

Ubrzo zatim, druge vrane su to primetile i videvši prvu počele su i one da donose veliku količinu otpada.  Hans kaže da je za samo 7 dana prikupio nekoliko džakova čepova i da planira da napravi nekoliko ovakvih mašina i da ih postavi svuda po njegovom gradu.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group