Jugoslovenski spomenici koji su oduševili svet

Verovali ili ne, stari jugoslovenski spomenici počeli su da privlače veliku pažnju na internetu..

Tokom 60-ih i 70-ih godina, predsednik SFRJ Josip Broz Tito, organizovao je pravljenje masivnih struktura i spomenika koje su imale za cilj da odaju počast herojima i stradalim žrtvama Drugog svetskog rata. Ovi spomenici godinama ponosno stoje i šalju svoju poruku, ali njih su sada primetili i svetski mediji.

Sve je više internet portala koj objaljvuju slike ovih spomenika. Oni su, kako kažu, oduševljeni istorijom, arhitekturom i dizajnom ovih spomenika koji izgledaju neverovatno.

Slike koje ćemo vam prikazati fotografisao je Jan Kempeners koji je u periodu od 2006. do 2010. godine obilazio Balkan i odlučio da sa čitavim svetom podeli jugoslovensku istoriju.

„Divim se ovim neverovantim strukturama. Oni su svedoci neverovatne istorije koju sada dele nekoliko različitih država“ , rekao je Jan.

Pogledajte ove spomenike kroz oči čoveka koji nije sa naših prostora. Možda će nas ovo naterati da još više cenimo naše dragulje kojih ima bezbroj.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group