NASA otkrila 1284 nove planete u našoj galaksiji

Čovečanstvo je napravilo još jedan veliki korak u otkrivanju beskrajnog svemirskog prostranstva...

Zahvaljujući Kepler teleskopu, NASA je uspela da otkrije još 1284 nove planete u našoj galaksiji. Ovo samo pokazuje koliko je svemir neshvatljivo veliki. Nikada do sada nije u jednom trenutku bilo otkriveno ovoliko planeta, pa je ovo odličan rekord, a sve je to omogućeno zahvljujući snažnom Kepler teleskopu.

Ukupan broj otkrivenih planeta u našoj galaksiji sada iznosi 3200, a naučnici još uvek ne znaju koliko ih zaista ima. Naučnici sada postavljaju pitanje, da li su te planete naseljive i da li na njima postoji život. 9 novootkrivenih planeta nalaze se u “Zlatokosa” zoni, što znači da nisu ni preblizu, ni predaleko od sunca, pa se na njima može održati tečna voda.

Ovo su veoma važna otkrića, jer se možda na tih 9 planeta upravo nalazi neka vrsta vanzemaljskog života. NASA je takođe utvrdila da su 500 novootkrivenih planeta napravljene od kamenitog materijala pa podsećaju na površinu naše planete Zemlje.

NASA se neće zaustaviti na ovom otkriću, već će nastaviti da koristi Kepler teleskop u nadi da će otkriti još veći broj planeta, pa čak možda primetiti i planetu na kojoj se nalazi život.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group