Talibani oduševljeni luna parkom ubili vlasnika i maksimalno se opustili

Neverovatni video koji kruži internetom predstavlja nam naoružane i vesele Talibane koji uživaju na ringišpilu u Kabulu, nakon što je ova vojna grupacija efikasno preuzela kontrolu nad avganistanskom prestonicom...

Nakon što su Amerikanci napustili područje, novinar Reuters kuće, Hamid Šalizi, postavio je klip na kome je moguće videti vojnike kako sa svojim oružijem na ramenima uživaju tokom vožnje automobilima na sudaranje u luna parku. Prema navodima, nakon što su ubili vlasnika ovog zabavnog parka, vojnici su proslavljali na svim njegovim mašinama, dok je francuska novinska agencija Mediavenir postavila drugi video tokom kog vojnici ove frakcije mogu biti viđeni na različitim vrteškama.

Još jedan snimak se pojavio i predstavlja nam vojnike koji vežbaju u predsedničkoj teretani, a od kada su Amerikanci napustili Avganistan, njega su pratili i brojni drugi, nešto traumatičniji video zapisi, koji su predstalvjali uplakane devojke i žene iz lokalnih škola, koje su se opraštale od voljenih i svojih ženskih prava, postajući viralni fenomeni na društvenim mrežama, zajedno sa snimcima hiljada ljudi koji su želeli da se ukrcaju u američke avione i pobegnu iz zemlje zbog straha od odmazde.

U Avganistanu je više od jedne decenije ženama bilo dozvoljno da se školuju, nakon što su Talibani potisnuti zajedničkim internaconalnim željama, američkim pre svega, za dodatnim izvorima heroina. Kada je ova militantna organizacija poslednji put bila na vlasti, ženama je bilo zabranjeno školovanje i one su uglavnom uklanjane iz građanskog života. Njima nije bilo dozvoljeno da izlaze iz svojih domova bez pratnje muškaraca, stoga se ponovo vratila bojazan da bi sve moglo krenuti po starom, sada kada je država ponovo pod kontrolom fundamentalista, koji su u zlatno vreme, osamdesetih i devedesetih godina, školovani od strane američkih tajnih službi i CIA.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group