U Japanu je moguće uposliti firmu koja će dati otkaz umesto vas

Japan je zemlja bogate tradicije i kulture, raznolikosti i deluje potpuno različito od svih ostalih država na svetu, posebno zbog svoje ostrvske izolovane geografije i separacije od svih ostalih tokom režima Šogunate Tokugave...

Istočnjački uticaji dobijaju na snazi i popularnosti iz godine u godinu, međutim, fotografije i snimci iz ove zemlje, bilo da su nastali u Tokiju ili u nekim ruralnim predelima, donose nam uvid u jedan neverovatni svet prepun čudnih i predivnih stvari, koje ne postoje nigde drugde.

Na TikTok platformi postoji nalog @japanontiktok, koji konstantno postavlja fascinantne snimke iz Japana, često otkrivajući neočekivane činjenice o ovoj zemlji, savetujući sve koji putuju tamo o bitnim i korisnim stvarima koje bi trebalo da znaju, dok se ovaj profil takođe može pronaći i na Instagram platformi pod imenom @japanoninsta.

Jedna serija snimaka otkriva neobične stvari koje su normalne u ovoj zemlji, a njih postoji mnogo. Na primer, postoji daleko više pasa u kolicima za šetnju nego dece, tu su i vozni vagoni koji su namenjeni samo ženama, dok ukoliko želite da date otkaz na poslu, a nemate petlju za to, možete angažovati kompaniju koja će to uraditi za vas.

U Japanu je takođe moguće kupiti i egzotičan pirinač iz automata i rezervisati taksi koji automatski zatvara svoja vrata. Drugi snimak otkriva da je u ovoj zemlji moguće iznajmiti "uklete" stanove veoma povoljno, uhvatiti tramvaj koji nema vozača i sedeti u restoranu u kome nećete biti usluženi od strane zaposlenih. Pored šume za samoubistva, anime, vrhunske tehnologije, radnika železnice koji daju otkaze zbog dvominutnih zakašnjenja i svega ostaloga za šta smo čuli da postoji u Japanu i samo u Japanu, jedan od klipova na ovom kanalu predstavlja i robote namenjene kreiranju zen bašti.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group