Urnebesna Ronaldova statua dobila je dvojnika u Škotskoj

Statua otkrivena ispred stadiona fudbalskog kluba Brechin City u Škotskoj, kritikovana je na svim društvenim mrežama, dok je brojni korisnici porede sa užasno komičnim delom koje predstavlja Kristijana Ronalda na Madeira aerodromu...

Monument je trebalo da predstavlja velikog škotskog heroja VIlijama Valasa i baziran je na Mel Gibsonovoj ulozi u velikom holivudskom blokbasteru iz 1995. godine, Braveheart, koji je legendarni Australijanac i režirao.

Sudeći prema ostrvskim medijima, ova skulptura prvobitno je kreirana od strane Tomija Čerča, iste godine kada je film prikazan u bioskopima i originalno je odnešena u konzulat grada Stirlinga radi postavljanja u Nacionalnom Valasovom Spomen mestu, tornju koji stoji na samoj ivici veličanstvene Abbey Craig stene.

Klub je napisao u pres izdanju promovišući događaj otkrivanja spomen biste: "Sunce i publika došli su ovog predivnog dana da odaju počast umetničkoj veštini Tomija Čerča i predivno je videti čitavu zajednicu i ljude svih uzrasta okupljene u velikom broju kako bi pružili podršku događaju".

Brechin City, koji igra u petoj Highlands League diviziji, želeo je da oda počast vitezu iz trinaestog veka koji se borio protiv Engleza tokom Prvog škotskog rata za nezavisnost, ali je umesto toga, postao glavna inspiracija za stvaranje mimova zbog sličnosti njegove statue sa onom koju je dobio Ronaldo.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group