Fun - Zanimljivosti

Zavesa za tuširanje koja štedi vodu

Jedan od načina pomoću kojeg možemo sačuvati našu planetu jeste da vodimo računa o vodi...

Prosečan čovek u opšte ne vodi računa o potrošnji vode, pa ostavlja da voda teče dugo i njome se razbacuje. Čiste vode sve je manje na planeti i ako ovako nastavimo, bićemo u opasnom problemu da ostanemo bez reursa koji nam bukvalno daje život.

Najnovija istraživanja su pokazala da se voda najviše troši tokom tuširanja, jer ljudi dugi vremenski period provode ispod tuša, bez da išta rade, već se tako samo relaksiraju. Zato je kreirana ova zaveza za tuširanje koja se naduvava posle 4 minuta i koja ima funkciju alarma.

Ona vam dozvoljava da ispod tuša budete maksimalno 4 minuta, što je dovoljno da se kopletno i detaljno okupate. Nakon 4 minuta, zavesa se naduvava u mnogobrojne šiljke koji vas polako istiskuju iz kade ili tuš kabine.

„Ova zavesa nije kreirana da nikog povredi, već da vam skrene pažnju na vreme koje provodite ispod tuša i na potrošnju vode. Posle 4 minuta ona će vas alarmirati kao budilnik i poručiti vam da je vreme  da vodu ugasite“, rekli su kreatori ove zavese koji će je uskoro pustiti u prodaju.

Ovakav izum možda deluje šašavo, ali je zapravo vrlo efektivan i može drastično pomoći u očuvanju naše planete i ekosistema.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group