Inovativni hedsetovi koji će vojnike približiti kiborzima

Američka armija uposlila je Microsoft u multimilijarderskom ugovoru kako bi proizvela hedset proširene realnosti za njene vojnike...

Ovaj ugovor omogućuje kompaniji Microsoft proizvodnju Integrisanog vizuelno augmentacionog sistema po fiksnoj ceni, za koji se veruje da će iznositi oko 21,8 milijardi dolara tokom deset godina.

Microsoft tvrdi da će IVAS hedset biti baziran na HoloLens sistemu proširene realnosti i posedovaće svoj lični Azure klaud servis. Ova oprema trebalo bi da održi vojnike bezbednijim i učini ih daleko efektivnijim, dodatno omogućujući poboljšanje situacione svesnosti i deljenja informacija putem noćnog vizira sledeće generacije.

"IVAS uklapa više tehnologija u jednu arhitekturu koja omogućuje vojnicima borbu, istraživanje i treniranje upotrebom jedne platforme", stoji u zvaničnom izveštaju. Kao dodatak ovoj proširenoj realnosti, sistem će koristiti mašinsko učenje kako bi omogućio trenažno okruženje mešovitee realnosti, koje će biti potpuno realistično, tako da će vojnici moći da izvode taktičke poteze pre nego što uopšte odu na bojišta. Microsoft je zvanično izjavio da će kompanija isporučiti preko 120.000 ovih uređaja američkoj vojsci.

Tehnološki gigatn izneo je brojne mogućnosti njegovog HoloLens sistema mešovite realnosti, koji se u prodaji nalazi u Americi po ceni od 3.500 dolara. Holografska tehnologija može omogućiti udaljenim timovima zajedničku saradnju i čak poboljšati čitavo iskustvo tokom igranja Pokémon Go igrice.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group