Kompaktni Sony fotoaparat neverovatnih karakteristika

Veoma je teško ubediti ljude da kupe fotoaparat u vreme kada su kamere pametnih telefona dostigle vrhunske nivoe kvaliteta fotografije...

Sony veruje da sa Cyber-shot HX99 modelom poseduje pravo sredstvo kako bi šarmirao kupce i privukao ih njegovim suludim karakteristikama. Kreiran kao najmanji fotoaparat sa visokim zumom, novi model japanskog brenda poseduje svega 4 x 2.3 x 1.4 razmere, što ga čini manjim, ali daleko izdržljivijim i moćnijim od modernih pametnih telefona. Pored svega, dovoljno je mali kako bi vam stao u džep, tako da sasvim pogoduje svakodnevnom nošenju, čineći idealnog i veoma sposobnog saputnika, daleko bolju opciju za fotografisanje i snimanje od običnog telefona.

Sony Cyber-Shot HX99 poseduje 1/2,3 inča veliki Exmor R CMOS senzor unutar svog kompaktnog tela, omogućujući fotografisanje sa 18,2 piksela, uparenih sa 24-720mm velikim optučkim zumom, sposobnim za suluda uvećanja do 28x. U suštini, ukoliko vam je potrebna ovakva vrsta ozbiljnog optičkog zuma, koji pametni telefon ne može dostći, onda vam ovaj kompaktni model može ponuditi najbolju moguću opciju, ukoliko vam je veličina prioritet.

Samo sočivo dolazi sa optičkim stabilizatorom slike, minimizovanjem podrhtavanja i zamućenja, bez umanjivanja rezolucije, kompletirano zum asistencijama, zaduženim za omogućavanje bržeg i daleko preciznijeg fokusiranja, nudeći privremeni "zoom-out" displej za predstavljanje šire površine, tako da je moguće pronaći pojedine tačke i veoma brzo postaviti fokus, a ovo je veoma važno ukoliko fotografišete brze i pokretne objekte, koji se mogu lako izgubiti iz kadra.

Opremljen sa BIONZ X procesorom, ovaj fotoaparat može snimati 4K video pri 30 fps, sa punom pikselažom i bez potrebe za razvlačenjem piksela, kao u slučaju gotovo svih pametnih telefona, ali i u profilu od 1080p pri 120 fps, osiguravajući stvaranje usporenih snimaka. Tokom stabilnog fotografisanja, aparat stiče fokus u samo 0,09 sekundi, dok istovremeno može aktivirati automatski mod od 10 fps-a do 155 ponavljanja.

Sony Cyber-Shot HX99 poseduje 2,95 inča veliki tačskrin displej, koji može biti rotiran do 180 stepeni kako bi postao funkcionalan za selfije, sa tač funkcijama koje osiguravaju postaljanje fokusa i njegovog pomeranja blagim gestovima. OLED sistem koji se podiže sa vrha kamera radi daleko preciznijeg kadriranja, dok specijalni kontrolni prsten pruža korisnicima pristup većini najčešće korišćenih funkcionalnosti. Model takođe dolazi sa mogućnošću prikupljanja podataka sa lokacije, sistemom uparenim sa GPS mobilnim uređajima putem bluetooth konekcije radi prikupljanja informacija.

Sa aplikacijom kompanije Sony, možete kontrolisati zatvarač optike, zum i ostale funkcionalnosti, dok ugrađena Wi-Fi konekcija pruža mogućnost prebacivanja fotografija i videa odmah po kreiranju. Ostale karakteristike uključuju EyeAF tehnologiju brenda, odnosno, algoritam koji detektuje i fokusira glavnu tačku - baš kao i u daleko skupljim modelam. Sa maksimalnim ISO od 6.400, ovaj model nije dobar za korišćenje u uslovima niske osvetljenosti, ali zato je tu fleš na iskakanje, zajedno sa podrškom fotografisanja u RAW formatu i strateški postavljenim, ergonomskim rukohvatom koji nudi bolju stabilnost tokom korišćenja.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group