Gedžeti

Leica predstavila izdržljivi aparat od karbona

Leica je upravo predstavila novu ograničenu seriju M10-P fotoaparata...

Prikazan na ovogodišnjoj ceremoniji LOBA (Leica Oskar Barnack Award), otkriveno je da je ideja inspirisana fotoreporterom Gabrijelom Micalizijem pored kojeg je u Sirji eksploridala bomba. Da nije bilo njegovog Leica SL fotoaparata koji je u trenutku eksplozije bio ispred njegovog oka, Miccalizi bi bi bio teško povređen i verovatno bi izgubio oko, a možda i život.

Izdanje „Reporter“ fotoparata je omaž svim hrabrim fotoreporterima koji rizikuju svoje živote snimajući scene u opasnom okruženju. Leica M10-P "Reporter" kamera zato je napravljena od zaštitnih materijala koa što su kevlar i karbon. Ovo je jedan od najizdržljivijih aprata na planeti i kreiran je da izdrži sve uslove, ali i da možda spase nečiji život.

Ovaj aparat treba da bude lansiran u januaru sledeće godine, a cena još uvek nije poznata. Rečeno je da će biti ograničeno izdanje, tako da ćemo verovatno dobiti samo nekoliko desetina ovakvih fotoaparata.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group