Gedžeti

LG predstavio prvi televizor na svetu koji može da se urola

Nakon što je godinama najavljivao OLED TV ekrane na izvlačenje, LG je konačno otkrio proizvodnu varijantu...

2016. godine je južnokorejski gigant predstavio prototip OLED ekrana koji se rola, a zatim je usledio 65-inčni OLED koncept televizor objavljen na CES-u 2018. godine koji bi mogao da se umota u kutiju. Od tada je jedinstveni televizor jedan od najočekivanijih proizvoda, kome je trebalo skoro tri godine da se proizvede.

Nazvan LG Signature OLED R, savitljivi ekran koji se može urolati, meri 65 inča poput prototipa predstavljenog 2018. godine i ima 8K rezoluciju sa brzinom osvežavanja od 120 Hz. Uz to, futuristički televizor ima HDMI 2.1 port pozadi, zajedno sa režimom promenljive brzine osvežavanja (VRR) koji nudi svilenkasto glatke 4K video zapise.

Međutim,  estetika LG Signature OLED R je ono što ga čini jedinstvenim. Kada završite sa korišćenjem televizora, ekran se vraća (uvlači) u bazu pritiskom na dugme, poput platna za projektor. Aluminijumska osnova izgleda zapanjujuće, a LG nudi izbor od četiri boje, zajedno sa opcijom da na bazu ugravira ličnu poruku kupca.

Naravno, ovakva tehnologija budućnosti nije nimalo jeftina. Trenutno se cena, ovog televizora  u Južnoj Koreji je  87.000 američkih dolara.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group