Gedžeti

Samsung predstavio ultimativni gejmerski monitor

Novi monitor ima osveženje od 240 frejmova po sekundi…

Sa brzinom svetlosti, kojom se tehnologija kreće ovih dana, lako nam je da shvatimo da novi uređaj koji smo upravo kupili, za nedelju dana zapravo predstavlja nešto sasvim prevaziđeno. Ipak, to definitivno neće biti slučaj sa Samsungovim novim gejmerskim monitorom, čudovištem od 49 inča, nazvanim Odyssey G9. Ultra široki displej je toliko neverovatan da ni najmoćnije gejmerske konfiguracije ne mogu da ga isprate, barem ne za sada.

Predstavljen tokom CES 2020 izložbe prethodne nedelje, ovaj monitor predstavlja prvi svetski 1000R zaobljeni ekran sa srazmerom od 32:9, kako tvrde iz ovog brenda. Najimpresivnija osobina novog monitora svakako je njegovo osveženje od 240hz, što znači da možete igrati igre sa neverovatnih 240 fps.

Osveženje monitora je toliko visoko da ćete trenutno teško pronaći komjuter ili igru kojima ćete to u potpunosti iskoristiti. Čak i ako vaš kompjuter pokreće jedan od Inter Core i7 ili i9 procesora devete generacije, imate neku vrhunsku grafičku kartu poput Nvidia RTX 2080Ti od 1.200 dolara, moraćete da smanjite grafička podešavanja vaših omiljenih igara kako biste ih naveli da rade na 240 fps. Zbog svojih 49 inča i aspektom 32:9, G9 zapravo predstavlja dva monitora od 24 inča sa aspektom 16:9 jedan do drugog, što znači da on od vašeg kompjutera traži duplo više snage.

Ipak, novi Samsung monitor će vam ponuditi mnogo više od glatkih frejmova. Njegov displej ima ultra oštru rezoluciju od 1440p. I dok to nije oštro poput 4K TV-a, znatno je bolje od 1080p rezolucije koja se uglavnom pojavljuje na kompjuterskim monitorima, pa čak i onim modelima koje koriste profesionalni gejmeri. 1000R zakrivljenost takođe nam govori da ovaj monitor skoro u celosti okupira naše vidno polje. Odziv od 1 ms i podrška za AMD FreeSync 2 i Nvidia G-Sync su sve što jedan gejmer može poželeti od svog monitora.

Samsung tek treba da otkrije cenu svog novog gejmerskog behemota, ali uzimajući u obzir činjenicu da su gejmeri spremni da daju veliki novac za savršeni setup, verujemo da će ona biti visoka. Kako saznajemo, u prodaji će se naći nešto kasnije ove godine.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group