Gedžeti

Zašto je bolje da sami sklopite računar, nego da ga kupujete u radnji

Mnogi kupuju već sklopljene računare u mnogobrojnim prodavnicama, ali mi vam savetujemo da to ne radite...

Jasno nam je da postoje osobe koje se ne razumeju u računarske komponente i koje ne žele da gube vreme i živce i zbog toga kupuju već sklopljene konfiguracije, ali mi ćemo vam objasniti šta je kod takvih konfiguracija najveća boljka.

Većina računarskih radnji štedi na delovima računara kako bi više zaradila na vama. Ovakve sklopljene konfiguracije imaju kvalitetne procesore i grafičke karte, ali obično dolaze sa malom RAM memorijom, jeftinom i nekvalitetnom matičnom pločom i lošim napajanjem.

Procesor i grafička karta su najodgovorniji za vaše računarske performanse i ujedno su i najskuplji delovi, ali i ostale komponente moraju biti kvalitetne ako želite snažniji i dugotrajniji računar. Najviše problema dolazi kod napajanja koja su često dosta nekvalitetna u ovakvim već sklopljenim mašinam, pa se dešava da posle 2 godine računar neće da se upali, jer je napajanje jednostavno “crklo”.

Ove komponente omogućavaju prodavnicama da više zarade novca na vama, a vi dobijate računar koji nije dobar koliko bi zapravo mogao biti kada biste dat novac uložili za sklapanje vaše konfiguracije.

Sklapanje računara nije komplikovan proces i možete ga naučiti ako se mlao edukujete putem interneta. Više o tome možete pročitati na OVOM LINKU, a takođe možete pogeldati i mnogobrojne video klipove koji se nalaze na Youtubu.

Foto:TechRadar

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group